franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kultura Novo mesto

V Novem mestu projekcija kuriranega video programa Srečno in veselo

Piše: STA

Čas objave:
15.12.2021 10:59

V galeriji Simulaker v Novem mestu bodo drevi ob 19. uri pripravili projekcijo kuriranega video programa Srečno iz veselo - iz arhiva Postaja DIVA. Program je rezultat skupinskega izbora videov in filmov, ki so ga posebej za galerijo Simulaker ob koncu drugega koronskega leta pravili sodelavci zavoda za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana.

Izbrani kratki filmi so igriva in pikra dela z izrazito ustvarjalno domišljijo, ki se na trenutke spogleduje tudi z absurdom, s katerimi so želeli v časih, "ko si je razloge za optimizem in veselje treba vedno znova izmisliti", prispevati k predprazničnem vzdušju, so sporočili iz Simulakra.

Postaja DIVA je sicer arhiv, ki ga SCCA-Ljubljana z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja umetniškega filma, videa in novomedijske umetnosti razvija od leta 2005. Temelji na zbiranju avdio-video gradiva na razširjeni nacionalni ravni in vključuje umetnike, ki delujejo na slovenskem in mednarodnem območju.



Kurirani pregledni in tematski programi video umetnosti z naslovom Videospotting sicer nastajajo od leta 1994, v obliki predavanj, javnih razprav, razstav in projekcij pa jih predstavljajo na mednarodnih srečanjih, festivalih in samostojnih predstavitvah po svetu.

V Novem mestu bodo predvajali filme Ane Čigon, Nataše Berk, Mladena Stropnika, Nataše Skušek, Zvonka Čoha in Milana Eriča, Ane Nuše Dragan, Keiko Miyazaki, Saša Vrabiča, Saša Sedlačka in Tomaža Furlana.