IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kultura

Zapeli za zlato priznanje z odliko

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2024 09:13

Minulo soboto je v italijanski Gorici potekalo pevsko tekmovanje Zlata grla. Na njem so nastopili tudi otroci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Grm.

Pevci so z svojim nastopom prepričali tričlansko komisijo in si s tem prislužili zlato priznanje z odliko. Veselje ob prejemu nagrade je bilo nepopisno. 

"Zame kot zborovodjo največ pomeni to, da smo se uspeli z otroci izjemno povezati, da imamo zelo pozitivno energijo v samem zboruin da smo kljub mnogo številčnemu članstvu, vseeno zelo ubrano peli, zelo kompaktno. In to, da se resnično dobro razumemo in da imamo neko pozitivno energijo med sabo, mi dejansko več pomeni kot sam rezultat, saj je veselje na njihovih licih nepopisano in mi daje neko novo energijo in zagon za nadaljnje delo," je povedal zborovodja Matic Romih.

Dodal je, da je bila žirija zelo presenečena nad samim dejstvom, da so izjemno številčni zbor, predvsem zato, ker je težje loviti balans, loviti skupne zaključke, kompaktnost zvoka in tako dalje. Žirija je bila so zelo presenečena nad tem, kako jim to vse dobro uspeva ter da so na mnogih mestih resnično peli kakor eden. 

Konkurenca na tekmovanju je bila po besedah zborovodje kar močna. Tekmovanja so se udeležili zbori, ki so že prekaljeni v samem tekmovanju in ki se ga redno udeležujejo. "Zame in po dolgem premoru za osnovno šolo Grm je bilo tole zdaj prvič in se mi zdi, da smo vse resnično dobro odrezali," je povedal Romih.

Zborovodja je povedal še, da se mu zdi, da je bila za otroke zmaga pomembna tudi kot nek skupen cilj. "Ne samo uspeh, ampak skupno doživljanje in muziciranje na samem odru se mi zdi, da so se še bolj povezali med sabo. Ker izhajamo iz več oddelkov, se nekateri sploh ne poznajo dobro med sabo in to je bila zdaj res priložnost, da so se še bolj povezali, da še bolj poslušajo drug drugega. Na nek način je to dobro, ker tako lahko kot skupina zaživijo kot eden. In ne samo, da je bil uspeh, predvsem to je pomembno, da si znajo prisluhniti in da znajo se delovati med sabo, kar je v takih trenutkih resnično najbolj pomembno," je povedal zborovodja.

O načrtih za prihodnost je povedal, da je treba uspeh malce prespati in se malo pogovoriti z otroki ter dodal: "Vsekakor se bomo poskusili še udeležiti kakšnih tovrstnih ali tekmovanj, ali festivalov, vsekakor ni to prvo in zadnje, ampak je nadaljnjo motivacijo in zanos za nadalje delo. Zdi se mi, da tudi otroci že komaj čakajo kakšne nove izzive."