ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

Nagradne igre Šentjernej

FOTO: Jernejev kolesarski maraton privabil več kot 450 kolesarjev

Piše: Občina Šentjernej, A.P.

Čas objave:
16.08.2018 09:29

V Šentjerneju je v sklopu občinskega praznika Jernejevo 2018, na praznik Marijinega vnebovzetja, potekal že 13. Jernejev kolesarski maraton.

DSC_5914.JPG
Kolesarji Adrie Mobil
Občina Šentjernej

Maraton, ki je privabil več kot 450 kolesarjev, je pripravila Občina Šentjernej v sodelovanju z Društvom kmetic Šentjernej in domačo sekcijo Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi.

DSC_5867.JPG
Kolesarji so bili sproščeni in nasmejani
Občina Šentjernej

Vsi otroci so maraton vozili brezplačno. Med prijavljenimi je bil tudi kolesar iz Poljske in kolesarji iz Katarja. Vsi kolesarji so ob zaključku maratona sodelovali v nagradnem žrebanju, prejeli so majice in malico.

DSC_5880.JPG
Maraton je privabil številne kolesarje
Občina Šentjernej

Vse kolesarske ekipe so prejele še posebna darilca. Najštevilčnejša ekipa na maratonu je bila ekipa članov Kolesarskega društva Gorenje Ponikve iz Trebnjega, ki so prejeli pokal.

DSC_5871.JPG
kolesarji, trapci, maraton
Občina Šentjernej

Pokal je prejel tudi najmlajši kolesar Lenart Simončič in najstarejši 81 letni kolesar Đuro Kovač iz Krškega, član Kolesarskega društva Papež Podgorje.

DSC_5837.JPG
Priprava hrane za lačne kolesarje in kolesarke
Občina Šentjernej

Na samem prireditvenem prostoru pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja je bilo poskrbljeno za dodatno animacijo. Za veliko pomoč pri organizaciji se Občina Šentjernej zahvaljuje vsem sodelujočim članicam Društva kmetic Šentjernej z Mihaelo Blatnik, prav tako šentjernejskim članom Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi in prizadevnemu Francu Kovačiču, ki so poskrbeli za odlično malico.

DSC_5842.JPG
Maskota - Šentjernejski petelin
Občina Šentjernej

Občina se zahvaljuje tudi vsem kolesarjem ter mnogim donatorjem (Andreju Košaku iz skupine Panvita, Kmetiji Šketelj, Banki Sberbank, Trgovini Spar, Ewopharmi, Ljubljanskim mlekarnam, Kolesarski zvezi Slovenije, številnim podjetjem in sodelujočim prostovoljcem na maratonu (motoristom MK Novo mesto, stalnim članicam Turističnega društva Šentjernej z Linco Kalin, redarjem, članom Društva upokojencev Šentjernej z Jožetom Smrekarjem, Policijski postaji Šentjernej, podžupanu Janezu Selaku, delavcem JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, Kolesarskemu klubu Adria Mobil, Alešu Trbancu iz Ansambla Nebo, zdravstveni službi in mnogim posameznikom), ki so pomagali pri dobri izvedbi kolesarskega dogodka.

DSC_5875.JPG
Kolesarji in kolesarke na maratonu
Občina Šentjernej

Jernejev kolesarski maraton sodi v sklop maratonov akcije Slovenija kolesari. Šentjernejčani so tako vnovič množično dokazali, da ob kolesarjenju uživajo v naravnih lepotah svoje občine, pri čemer se jim pridruži tudi mnogo udeležencev od drugod. Že sedaj vabijo kolesarje in kolesarke, da se udeležijo maratona, ki bo prihodnje leto na praznični četrtek, 15. avgusta 2019.

DSC_5888.JPG
Kolesarji na postanku
Občina Šentjernej