stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

13-letnik prevažal še dva otroka

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 10:15

Brežiški policisti so v naselju Marof včeraj ustavili voznika, ki ni vozil zanesljivo. Ugotovili so, da avto vozi 13-letnik, v avtomobilu pa je imel še dva otroka. Na kraj so poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starša 13-letnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj po 8. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na avtocesti v smeri proti Obrežju, pri izvozu za Kronovo. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila peljal po desnem prometnem pasu, zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je pred njim vozil 45-letni voznik. Hudo poškodovanega 60-letnega povzročitelja nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.
Včeraj okoli 22.30 se je zgodila prometna nesreča v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 1.500 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 21 kazenskih točk.
Med kontrolo prometa v Semiču so policisti včeraj nekaj po 12. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
Nekaj pred polnočjo so včeraj brežiški policisti v Čatežu ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Seat arosa. 22-letni kršitelj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.