nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

15. praznik Občine Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
23.06.2023 13:50

V Parku likovnih samorastnikov v Trebnjem so včeraj obeležili 15. praznik Občine Trebnje. Na slavnostni seji so bila podeljena tudi letošnja občinska priznanja: častni občan je postal Jože Okoren, plaketo je prejel Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske, priznanji pa Anton Kek in Franc Mulh.

Županja Občine Trebnje Mateja Povhe se je v govoru ozrla na v zadnjih šestih mesecih narejene korake, predstavila pa je tudi izhodišča za nadaljnji razvoj občine, pri čemer je poudarila pomembno vlogo občanov in občank, posebno pozornost pa je namenila prejemnikom priznanj.

Novi častni občan je Jože Okoren, prvi Slovenec s paraolimpijsko kolajno, dolgoletni predsednik in soustanovitelj Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Naziv je prejel za življenjsko delo in izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, predvsem športa invalidov, ter za vztrajnost in življenjsko energijo, s katerima navdihuje k izboljšanju položaja invalidov in spodbuja k ustvarjanju vključujočega okolja in solidarnejše skupnosti za vse.

Plaketo Občine Trebnje je prejel Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske za povezovanje dolenjskih ponudnikov in njihovih izdelkov v celovito kulinarično zgodbo, s katero se hkrati ohranja dediščina Dolenjske, prenaša znanje in vzpostavlja turistična prepoznavnost občine in regije. Priznanje je v imenu zaposlenih prevzela prokuristka zavoda Špela Smuk.

Priznanje Občine Trebnje pa sta letos prejela Anton Kek in Franc Mulh. Anton Kek, ki je priznanje prejel za skoraj polstoletno pripadnost gasilski organizaciji ter vključenost v razvoj domače krajevne skupnosti in različne društvene aktivnosti. Franc Mulh, ki je priznanje prejel za spodbujanje organiziranega vinogradništva in vinarstva ter za dolgoletno spoštovanje gasilskih vrednot in njihov prenos na mlade.

Prireditev, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, je soustvarjal Godalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom Marka Fabianija, ki je skupaj s sopranistko Manco Korbar in Kvartetom Ingenium obiskovalce odpeljal na glasbeni potep.