stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

20. jubilejna razstava v Rdečem križu Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2023 08:46

Včeraj, 19. decembra, je bila v prostorih Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto na Ulici Slavka Gruma 54a v Novem mestu odprta razstava slik Društva upokojencev Novo mesto, likovne sekcije Jutro, ki nosi naslov Jutranja prebujanja. Na odprtju je predsednica Območnega združenja RKS Novo mesto, Danica Novak Malnar, poudarila, da gre za dvajseto razstavo, ki poteka v prostorih Rdečega križa od leta 2011, in da je likovna sekcija Jutro že tretjič predstavila svoja dela.

V kulturnem programu so sodelovale pevke Društva upokojencev Mirna Peč, Čebelice. Vodja likovne sekcije Jutro, Karol Zagorc, je delil svoje izkušnje, kako osvajanje likovnih tehnik, kritično likovno opazovanje, spoznavanje umetnosti in umetnostne zgodovine obogati člane njihove skupine ustvarjalcev. Likovna sekcija Jutro je bila ustanovljena leta 2002 in obstaja že 21 let. "Jutrovci" so skozi leta pridobili solidno znanje ljubiteljskih slikarjev s pomočjo individualnega in organiziranega teoretičnega izobraževanja ter praktičnega ustvarjalnega dela. Člani skupine so bogatili svoje znanje na likovnih delavnicah, ogledih umetniških del v galerijah doma in v tujini, ex-temporih, slikarskih kolonijah in nenehnem delu.

Likovna dela, ki so razstavljena, so avtorska dela Liljane Čuček, Zdravka Červa, Tomaža Kocovana, Jelke Predovič, Irene Artač, Nevenke Gošnik, Romana Planka, Bože Jambrek, Darka Blažiča, Franca Urbančiča, Andreje Fifolt in Milke Kastelic. "Jutrovci" radi delijo svoja dela z drugimi in vabijo obiskovalce, da si razstavo ogledajo v delovnem času. Umetnine prispevajo k lepšanju prostora in razveseljujejo uporabnike, vabljeni pa so tudi drugi ljubitelji umetnosti.