stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

20 let Otroškega sveta

Piše: R.K.

Čas objave:
04.07.2023 09:21

Od ponedeljka, 3. julija, do vključno petka, 28. julija, bo za dopoldneve brez pametnih naprav in dolgčasa poskrbel Otroški svet – mesec ustvarjalnih delavnic in druženja za otroke. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto ga bo tokrat priredilo 20. leto.

Otroški svet bo vsak delovnik v mesecu juliju med 10. in 12. uro potekal v parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca, v primeru dežja pa v atriju knjižnice. Zaradi lažje organizacije dela so potrebne prijave naotroski.svetdrpd@gmail.com, prispevek staršev pa znaša simboličen evro na delavnico.

»Nekaj zagotovo delamo prav, da v bogati ponudbi počitniških aktivnosti otroci obiskujejo Otroški svet in se veliko njih vrača iz dneva v dan. To nam je največja potrditev in zahvala za ves trud,« je povedala vodja letošnjega programa Ines Švajger in nadaljevala, da so se priprave nanj zažele že pred meseci: »Ko otrokom ponudimo 20 različnih ustvarjalnih delavnic, želimo, da med ustvarjanjem spoznajo čim več različnih tehnik in materialov ter da so končni izdelki tudi uporabni. Tako bodo letos pod mentorstvom naših zaposlenih in prostovoljcev izdelovali igrače, broške, kazalo za knjigo, ogrlico, denarnico ipd. Veliko bo rezanja, lepljenja, barvanja, tudi šivanja, sicer pa vedno ponudimo več materialov, da lahko vsak svoj izdelek naredi tudi po svoje in se tako čim bolj ustvarjalno izrazi. Za našimi omizji se med ustvarjanjem stkejo nova prijateljstva. Ko zaključimo z delom, sledi igra in druženje in nemalokrat se opoldne ne želijo niti posloviti. A jih potolažimo z besedami, da se vnovič družimo in ustvarjamo že naslednji dan,« v smehu še zaključi Ines Švajger.

Podrobnejši program 20. Otroškega sveta se nahaja tudi na povezavi: https://www.facebook.com/events/936389720983829/936389757650492?ref=newsfeed

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto letos obeležuje 30-letnico delovanja, mesec ustvarjalnih delavnic pa bodo izvedli ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d., Novo mesto in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.