franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Semič

22. Semiška ohcet: "Šopek ljubezni"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2016 11:25

Še samo trije dnevi manjkajo do tradicionalne etnološko - turistične prireditve 22. Semiška ohcet, ki je letos podnaslovljena "Šopek ljubezni". Interesente za tekmovanje v pripravljanju zavitkov ŠtrudlFest pa vabijo k prijavi!

Prireditev se bo začela z glasbenimi nastopi skupin Stiški kvartet, Dan D, Jardier in Sandra Erpe. Otvoritev bo v petek, 26. avgusta ob 19. uri na zelenici pred Kulturnim centrom Semič.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstave:
• Sladki grižljaji muffinov, Društvo kmečkihh žena Bele krajine
• Poročni dan skozi objektiv, razstava Foto kluba Črnomelj
• Dediščina Bele Krajine, slikarska razstava Društva likovnih ustvarjalcev Semič
• Rožna polja, razstava Vite Ivičič
• Ljubezen je iz srca ptica, razstava Zdenke Kastelic in Ane Jelenc

• Razstava BMW motorjev, Avtoval Grosuplje

Ob tem pa vabijo tudi k prijavam za ŠtrudlFest, ki bo potekal med 26. in  28. avgustom in na katerem bo komisija ocenjevala pripravljene dobrote. Vsi, ki želijo sodelovati, se lahko pozanimajo o pogojih in prijavijo na tej povezavi: ŠtrudlFest Semič
Svoj izdelek pa morate prijaviti do srede, 24. 8. 2016, v TIC Semič, Štefanov trg 7, 8333 Semič. Za vse ostale informacije pokličite go. Tanjo Prešeren Banovec na tel. št. 040/625 148.

Izdelke za ocenjevanje in razstavo je potrebno dostaviti v soboto, 27. 08. 2016, med 9.00 in 12.00 v prostore Kulturnega centra Semič, Prosvetna ulica 4, Semič. Prijavitelj lahko sodeluje na festivalu z enim ali več zavitki. Vsak mora tehtati najmanj 1,5 kg. Zavitek mora biti dostavljen v primerni nepovratni embalaži in brez sladkornega posipa.

Vse vlečene potice bo ocenjevala tri članska strokovna komisija (Sonja Škof – nosilka dopolnilne dejavnosti Peka kruha in peciva domačija Šrajf, Anica Oblak Janko – učiteljica praktičnega pouka, Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma na OE Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto in Andreja Absec - svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto). Razglasitev rezultatov in podelitev zlatega, srebrnega, bronastega ter splošnega priznanja bo v soboto, 27. 08. 2016, ob 17.00 na zelenici KC Semič.