stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

27 tujih študentov v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2023 08:54

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru med 31. avgustom in 8. septembrom izvaja mednarodno Erasmus+ poletno šolo s področja obnovljivih virov energije. Prva dva dneva je poletna šola potekala v videokonferenčni obliki, drugi del poletne šole pa poteka na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem. Poletne šole se udeležuje 27 študentov iz Hrvaške, Nemčije, Portugalske, Poljske, Litve, Slovaške in Francije.

V okviru poletne šole bodo študentje spoznavali različne vrste obnovljivih virov energije (sončna energija, vodikove tehnologije, vetrna energija in vodna energija), tako v obliki predavanj, avditornih in laboratorijskih vaj, kot tudi v obliki strokovnih ekskurzij. Avditorni in laboratorijski sel poletne šole poteka v prostorih Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM v Vrbini, udeleženci pa bodo en dan namenili tudi strokovnim ekskurzijam v posavska podjetja in organizacije, ki uspešno izkoriščajo velik potencial obnovljivih virov energije.

Poletna šola Obnovljivi viri energije (Renewable Energy Sources) se bo zaključila v petek, 8. septembra 2023 na sedežu Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, s podelitvijo potrdil udeležencem, ki bodo z udeležbo pridobili tudi 3 ECTS kreditne točke.