palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Brežice

"Brežice moje mesto" vsak dan bolj pester

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.06.2015 14:47

Brežiško staro mestno jedro je sinoči doživelo odlično uverturo v dogajanje velikega odra, ki bo sledilo v nocojšnjem in jutrišnjem večeru.

Na poletni terasi Mestne hiše Brežice sta namreč nastopila izjemna Katja Koren in Mak Grgić, ki si svojo glasbeno kariero sicer ustvarjata preko luže, poletni meseci pa so ju pripeljali na počitnice v domovino. Med pestrim pop, soul, funky in jazz repertuarjem smo prisluhnili hitom kot so “Hallellujah”, “A little prayer”, “Valerie”, “Ain’t nobody loves me better” in izkusili izjemne vokalne sposobnosti Katje in kitarsko mojstrstvo Maka, ki s področja kitare zaključuje doktorski študij.

Danes se v Brežicah odpira veliko prizorišče, ki bo že nocoj postreglo z velikimi imeni slovenske glasbene scene. Ob 21. uri bo tako na velikem odru potekal “Poletni večer z Nušo in Legendami”, v sklopu katerega bo domačinka Nuša Derenda slovensko popevko tokrat obudila z Ladom Leskovarjem, Nuško Drašček in Slavkom Ivančičem, že ob 23. uri pa bo Brežice zavzel Magnifico.

Svoja vrata pa že danes odpira tudi "Kuhna na ulci", ki bo v petkovem večeru gostila pretežno lokalne ponudnike. Lačne želodce bodo krotili Gostilna Splavar, Gostilna pri mesarju, Društvo Regrat, Ribiška družina Brežice in Ferfood. Čaka pa nas še en vrhunec večera. V Brežice bodo danes vkorakali pohodnika "Marša v Bresce", ki so na poti že 3. dan! Na glavnem odru jih bomo pozdravili ob 22.30.

Vsi dogodki so brezplačni, zatorej vabljeni v Brežice! Več o festivalu si poglejte na www.bmm.si.