zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Šmarjeta

3.700 eur kazni za "četo" prekrškov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.07.2016 11:33

Ni upošteval policijskega ustavljanja, vozil brez izpita, vinjen, neregistrirano vozilo registrskih oznak drugega avtomobila,....

V okolici Šmarjeških Toplic so s sobote na nedeljo ponoči policisti med kontrolo prometa skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila Škoda felicia. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili.

Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še nikoli ni opravljal vozniškega izpita. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola (1,64 g/kg). Kršitelj je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.


Zaradi kršitev so mu policisti avtomobil zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu za omenjene kršitve določajo globo višini 3700 evrov.