volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brez opisa

'Halo, si za to?'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.03.2016 07:04

Na vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih do 22. aprila poteka akcija zbiranja starih mobilnih aparatov, ki se je začela 21. marca.

Akcijo organizirata Rotary distrikt 1912, s sodelovanjem vseh slovenskih rotarijskih klubov in Zveza prijateljev mladine Slovenije. Akcijo je podprlo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport.

Namen akcije je tako ekološki, saj mlade ozavešča o omejenih surovinskih in energetskih virih in o odgovornem ravnanju z odpadki, kot tudi humanitarni. Stare, odslužene, neuporabne, zlomljene, pa tudi nekoristne še delujoče mobilne telefone, nameravajo prodati in s pridobljenimi sredstvi financirati različne projekte za socialno ogrožene otroke in mladostnike. Sredstva od zbranih telefonov se bodo namenila šolam in projektom Zveze prijateljev mladine Slovenije ter projektom Rotarijskih klubov za pomoč mladim.

Tudi Rotarijski klub Semič - Bela krajina je ob začetku akcije vsem belokranjskim šolam in vrtcem dostavil reklamni material in ustrezne škatle, kamor učenci odlagajo zbrane telefone, baterije in polnilnike. Napolnjene škatle bo tudi prevzel in dostavil na zbirna mesta. "Rotarijci pozivamo vse Belokranjke in Belokranjce, da se pridružijo temu projektu ter svoje odslužene mobilne telefone preko otrok in mladine oddajo v šole in vrtce ter tako prispevajo k ekološko čistejšemu okolju, hkrati pa pomagajo socialno ogroženim otrokom in mladostnikom;" so zapisali semiški rotarijci v sporočilu za javnost.