franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

57. Jurjevanje bo v starem mestnem jedru

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2021 06:00

V letu 2021 bomo v Črnomlju priča že 57. Jurjevanju v Beli krajini. Gre za najstarejši folklorni festival v Sloveniji, priznan na nacionalnem in mednarodnem nivoju in član svetovnega združenja folklornih festivalov in tradicijskih skupin – CIOFF.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb koronavirusa (SARS-CoV-2) bodo letošnji petdnevni festival preselili v staro mestno jedro Črnomlja in sicer med 23. in 27. junijem. Jurjevanje bo tokrat nekoliko drugačno od preteklih, saj bo poudarek predvsem na slovenski etno glasbi, ki jo bodo predstavili znani in manj znani izvajalci.

Petdnevno dogajanje na številnih prizoriščih bo pestro in bogato – uživali boste lahko v etno koncertih, folklornih nastopih, si ogledali zanimive razstave, prisluhnili predstavitvam in predavanjem; za najmlajše pripravljajo otroške predstave in delavnice, na tržnici in rokodelskem sejmu pa si boste lahko ogledali in kupili lokalne pridelke in izdelke.

Z izvedbo festivala prispevajo tudi k oživljanju starega mestnega jedra Črnomelj, program festivala pa bo podrobneje znan v prihodnjih dneh.