pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

60 let JP Komunala Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2022 11:01

Letos mineva 60 let od ustanovitve Komunale Trebnje. Ob tej priložnosti so v podjetju danes opoldne pripravili prireditev na Zbirnem centru Globoko, na kateri so prejeli tudi posebno priznanje Zbornice komunalnega gospodarstva.

Ključna naložba podjetja v prihodnje bo izgradnja III. etape odlagališča nenevarnih odpadkov Globoko, ki bo omogočala obratovanje odlagališča nenevarnih odpadkov do leta 2029, sicer pa bo razvoj še naprej usmerjen k tehničnemu napredku posameznih dejavnosti in povečanju obsega poslovanja v gradbeništvu. Javno podjetje Komunala Trebnje je bilo sicer ustanovljeno leta 1962, ko je imelo 23 zaposlenih, danes jih ima 71.

»Ključno vlogo pri uspešnosti podjetja imajo njegovi zaposleni, ki srčno opravljajo svoje delo, in tvorijo podjetje, ki je odgovorno do občanov in okolja. Požrtvovalnost in pripadnost zaposlenih se je pokazala tudi med epidemijo, ko smo komunalci kljub občasno praktično ustavljenemu javnemu življenju izvajali svoje obveznosti brez prekinitve. Trebanjska komunala bo tudi v prihodnje razvijala vse potrebne dejavnosti in skrbela na infrastrukturo skupaj z lastnicami,« je prepričan direktor Franci Starbek, ki je danes posebno zahvalo izročil Antonu Čehu, ki je v podjetju zaposlen že 50 let, ter svojemu predhodniku Stanku Tomšiču, ki je podjetje vodil med letoma 2021 in 2020. 

Komunala Trebnje d.o.o. je danes javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert. V zadnjih letih je med najhitreje rastočimi podjetji v regiji. Prihodke so z dveh milijonov v letu 2012 dvignili na dobrih sedem milijonov evrov v letu 2021. Uvajali so nove dejavnosti in povečevali obseg obstoječih. Podjetje se je razvijalo na področju vzdrževanja cest in javnih površin ter gradbeništva, že nekaj let upravlja sistem ogrevanja na lesno biomaso za mesto Trebnje, pred dvema letoma je izgradilo poslovno-logistični center, uredilo je tudi status odlagališča nenevarnih odpadkov Globoko. Z vzpostavitvijo projektne pisarne občinam nudi celotno storitev izgradnje gospodarske javne infrastrukture. Vse te spremembe so zahtevale tudi reorganizacijo podjetja. Izjemen razvoj in obletnica sta botrovali, da je predsednik Komunalne zbornice Slovenije mag. Janko Širec direktorju Komunale Trebnje Franciju Starbeku na današnji prireditvi podelil priznanje za podjetniške dosežke.

Poleg obeležitve 60-letnice delovanja so namenu simbolno predali tudi novo nadstrešnico. Zbrane so nagovorili vsi štirje župani občin soustanoviteljic, zaigral je Pihalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom Jožeta Kregarja, prireditev pa je povezovala Petra Krnc Laznik. Praznovanje so sicer v Komunali Trebnje začeli oktobra lani s predstavitvijo avtorske slikanice in pobarvanke o Bibi, ki je pikapolonico Polonco naučila ločevati odpadke.