Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Črnomelj

A&F: V Gribljah uredili kanalizacijo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.02.2017 15:43

Predstavniki črnomaljske občine so v Dolnjih Gribljah pri Črnomlju danes uradno odprli zadnji del krajevne fekalne kanalizacije. To so sicer začeli graditi že leta 2004, za njen zadnji, nekaj manj kot 800-metrski del, pa je občina odštela okoli 220.000 evrov. Od tega je okoli 180.000 evrov dobila iz sredstev za financiranje občin.

Po podatkih črnomaljske občine so ob gradnji fekalne kanalizacije v Dolnjih Gribljah uredili tudi cestno odvodnjavanje, ob vnovični preplastitvi cestnih površin pa so morali zagotoviti še denar za dodatnih približno sto metrov cestišča. Vrednost naložbe je zato s prvotnih nekaj več kot 200.000 evrov narasla na navedeni znesek, so pojasnili.

Gribeljsko fekalno kanalizacijo so sicer začeli graditi leta 2004, pet let kasneje je tam začela poskusno obratovati čistilna naprava zmogljivosti do 500 populacijskih enot, zadnji del kanalizacijskega omrežja v Dolnjih Gribljah pa so začeli graditi julija lani. Za omenjeno kanalizacijo so dobili uporabno dovoljenje.

Kot so dodali na črnomaljski občini, so se Griblje z dograjeno kanalizacijo pridružile Dragatušu in Staremu trgu ob Kolpi z Močilami oz. krajem ob Kolpi s popolnoma zgrajenimi fekalnimi kanalizacijami in čistilnimi napravami.


Za ustrezno delovanje čistilne naprave Griblje in njeno dezinfekcijo je črnomaljska občina iz sredstev, ki se stekajo od omrežnin, lani zagotovila še dodatnih nekaj več kot 25.000 evrov. Vse skupaj pa tudi z namenom ohranjanja čiste in za kopanje primerne Kolpe, so še sporočili iz Črnomlja.

Kanalizacijo je slovesno odprla črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič. Na otvoritvi pa so nastopili tudi otroci iz podružnične osnovne šole Griblje.

Anton Brimc:


Županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič: