pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

A&F&V: AKC Sokolc del dneva brez vode, ki je zdaj spet na voljo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2016 10:51

Agonija v mestnem središču se je dopoldne nadaljevala. Iz Avtonomno-kulturne cone Sokolc so sporočili, da so ostali brez pitne in sanitarne vode v stavbi. Gre za taktiko lastnika oz. občine?

V AKC Sokolc so bili ob dejstvu, da so brez vnaprejšnjega obvestila ostali brez pitne in sanitarne vode v stavbi novomeškega Narodnega doma, zgroženi, zato so  v notranjost povabili novinarje, da bi si iz prve roke ustvarili mnenje o razvoju dogodkov med Mestno občino Novo mesto in AKC Sokolc.

Ob tem so posredovali tudi zadnji odziv iz kabineta župana Mestne občine Novo mesto, ki so ga prejeli po tem, ko so poizvedovali, zakaj je glavna dovodna pipa zaplombirana. Na novomeški Komunali, kjer so iskali odgovor, tega niso našli, saj so jim povedali, da za kakršnakoli pojasnila niso pristojni in naj se člani Avtonomne kulturne cone Sokolc obrnejo na lastnika - torej občino.


Poklicali smo tudi vodjo kabineta župana Saro Draškovič, ki nam je pojasnila, da je ob zadnjem računu za porabo vode prišlo do odstopanja. Ker so sumili, da je vodovodna cev nekje puščala, so se odločili za odklop vode. Ob dodatnem preverjanju so ugotovili, da je puščala cev pri kotličku in kot skrben gospodar, pravi Draškovičeva, bodo kotliček jutri zamenjali. Zgodaj popoldne je bila voda v Narodnem domu spet na voljo, po besedah "Sokolcev" okoli pol druge popoldne. 

Brez opisa


Nejc iz AKC Sokolc o situaciji


Vodja kabineta župana Sara Draškovič o ugotovitvah