IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Novo mesto

A&V: V Novem mestu pestro prireditveno poletje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2016 13:10

V Novem mestu se bodo v petek s festivalom pouličnega gledališča Rudi Potepuški začeli Novomeški poletni večeri, ki bodo potekali do konca avgusta. Novomeški poletni večeri v mestnem jedru prinašajo vrsto literarnih, glasbenih, zabavnih in drugih prireditev ter pogovorov.

Vodja festivalskega programa, za katerega je zadolžena novomeška založba Goga, finančno pa ga podpira predvsem občina, Vesna Kelbl je povedala, da bodo na prostoru pred knjigarno Goga, v njenem atriju in na novomeškem Glavnem trgu gostili glasbenike, Gogine avtorje, prevajalce in druge umetnike ter ustvarjalce. Prireditve bodo z nekaj izjemami v glavnini potekale ob četrtkih in sobotah.

Med sodelujočimi na dvodnevnem festivalu pouličnega gledališča Rudi Potepuški, ki ga pripravljajo v sodelovanju ljubljanskega uličnega festivala Ana Desetnica, je opozorila na mednarodno pestrost nastopajočih od klovnov do cirkuške delavnice, uličnih predstav in koncertov.

Med glavnimi prireditvami Novomeških poletnih večerov bodo predstavitev novih knjig Zemljevid tujih življenj Mihe Mazzinija in Kuhinja z razgledom Svetlane Slapšak ter koncert makedonskega kitarista Vladka Stefanovskega in saksofonista ter flavtista Vaska Atanasovskega, ki bosta nastopila v duetu.

Pripravljajo tudi pogovorni večer s humanitarnim aktivistom Tomo Križnarjem, prevajalcem in pisateljem Boštjanom Gorencem - Pižamo in predstavo Passion de Pressheren Andreja Rozmana - Roze. Novomeške poletne večere bodo 25. avgusta končali z monodramo Igralec je igralec, je igralec bosanskega gledališkega in filmskega igralca Zijaha A. Sokolivića.

Predstavniki Založbe Goga so na današnji novinarski konferenci predstavili tudi svoje letos izdane knjige, Vrata Raja, bosanskega pesnika in pisatelja Ahmeda Burića, Kuhinjo z razgledom znane publicistke in avtorice Svetlane Slapšak ter knjigo fotografij Pank II fotografa Jožeta Suhadolnika.

Napovedali so še izid že omenjene nove knjige Zemljevid tujih življenj Mihe Mazzinija, po Novomeških poletnih večerih pa dvodnevni festival kratke proze, ki ga nameravajo v Novem mestu pripraviti v drugi polovici septembra.

V sklopu festivala bodo za kratko prozo podelili tudi nagrado, so med drugim povedali pri Založbi Goga.

Direktor založbe Goga, Mitja Ličen o reviji Rast


Direktorica zavoda Grem v mesto, Ana Petančič o prireditvi Noč nakupov


Vodja knjigarne Goga, Vesna Kelbl o festivalu


Predstavitev založbe Goga