franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Adria Mobil z rekordnim rezultatom in novimi produkti

Piše: Adria Mobil/Radio Krka

Čas objave:
27.08.2021 11:18

Adria Mobil v poslovnem letu 2020/21 beleži nov rekorden rezultat s skoraj 20.000 prodanimi enotami, ki vključujejo vozila za prosti čas blagovnih znamk Adria in Sun Living kot tudi mobilne hišice Adria.

Adria Mobil, ki ponuja dve dobro pozicionirani in dobro sprejeti blagovni znamki – Adria in Sun Living - že dlje časa beleži stalno rast, v zadnjih dvanajstih mesecih pa se je obseg prodaje še povečal, saj kupci, med katerimi je tudi veliko novincev, iščejo lastno vozilo za prosti čas, ki omogoča svobodo in nova doživetja.

Tako je sedaj že skoraj vsaka deseta prodana počitniška prikolica v Evropi blagovne znamke Adria, pri čemer Adrijin tržni delež v segmentu počitniških prikolic znaša 9,5% in 6% v segmentu avtodomov in vanov. Skupni tržni delež v višini 7% v poslovnem letu 2020/21 za Adrio pomeni najboljšo pozicijo doslej na evropskih trgih, kjer Adria ostaja blagovna znamka številka ena. Ta poslovni uspeh temelji na dosledni strategiji osredotočenosti na dobro zasnovane kakovostne izdelke, dve močni blagovni znamki in obsežno ter kakovostno distribucijsko mrežo, ki obsega več kot 500 prodajnih mest po Evropi in širše.
Blagovna znamka Adria se iz leta v leto bolj krepi, pri tem pa obljuba blagovne znamke ostaja nespremenjena: »zagotoviti vrhunsko kakovost, dizajn in vrednost za nepozabna doživetja«. Slogan, ki promovira Adrijin mobilni življenjski slog, se glasi: Adria. Navdih za vaše dogodivščine. Adria ponuja celovit nabor počitniških prikolic, avtodomov in vanov z najbolje prodajanimi modeli v vsaki kategoriji produktov, ki so atraktivni tako za izkušene uporabnike kot nove kupce.
Blagovna znamka Sun Living ponuja konkurenčno ceno, dobro zasnovano in preizkušeno kakovostno kolekcijo avtodomov in vanov, ki so izdelani v Adrii Mobil. Namenjena je novim uporabnikom vozil za prosti čas, hkrati pa je tudi priročna izbira za bolj izkušene uporabnike ter izvajalce oddajanja vozil v najem. Sun Living ponuja preprosto in priročno paleto avtodomov in vanov, ki so zasnovani tako, da uporabnikom nudijo preprosto čudovite čase.
Kot avtonomni del skupine Trigano Adria Mobil še naprej vlaga in dosega uspehe na področju oblikovanja izdelkov, inovacij in kakovosti, novi modeli pa so gonilna sila pri povečevanju prodaje in zadovoljstvu kupcev. Proizvodne kapacitete Adrie Mobil so polno zasedene, zato družba načrtuje njihovo povečanje v prvem četrtletju 2022.

Adria Mobil se tudi uspešno spopada s prekinitvami v dobavnih verigah, ki so v zadnjih devetih mesecih vplivale na poslovanje vseh akterjev v panogi vozil za prosti čas, pri čemer imajo pooblaščeni trgovci vozil Adria in Sun Living na voljo najboljša spletna orodja in celosten vrhunski marketing, vključno z zagotavljanjem popolne uporabniške izkušnje na spletu, na trgovskih sejmih in prireditvah, v prodajnih salonih in med dejansko uporabo.

»Z rezultatom poslovanja v letu 2020/21 smo in moramo biti zadovoljni, saj smo opravili celovito delo na področju razvoja novih izdelkov ter navkljub motnjam uspeli zagotavljati kontinuiteto proizvodnega procesa, kar je bilo v danih razmerah vse prej kot enostavno. Z velikim zadovoljstvom ugotavljam, da so naša prizadevanja za povečanje obsega proizvodnih kapacitet obrodila sadove in da se tržni delež blagovne znamke Adria na evropskem trgu počitniških vozil vztrajno krepi. Potrebno je bilo ogromno dela, prilagajanja in vztrajnosti, da smo dosegli ta cilj, za kar se vsem deležnikom Adrie Mobil – distributerjem, trgovcem, dobaviteljem, skupini Trigano in nenazadnje vsem zaposlenim v družbi in skupini Adria Mobil - iskreno zahvaljujem, kakor tudi za vso srčnost in podporo v tem za vse nas zahtevnem obdobju«, je aktivnosti in rezultate preteklega poslovnega leta povzela generalna direktorica Sonja Gole.

Blagovna znamka Adria
Blagovna znamka Adria se iz leta v leto bolj krepi – tudi sezona 2019/20 je bila rekordna. Obljuba blagovne znamke Adria je ‘zagotoviti vrhunsko kakovost, dizajn in vrednost za nepozabna doživetja’.
Adria sedaj predstavlja več modelov nove generacije, vključno z novimi avtodomi Sonic Supreme in Plus ter Coral Axess in Matrix Axess. Na voljo je nova generacija vrhunskih prikolic Alpina in celotna paleta nove generacije vanov Twin Sports, zdaj na voljo s štirimi modeli.
Vsi avtodomi in vani so izdelani na novem baznem vozilu Fiat Ducato, pri čemer so avtodomi in vani vstopnega razreda Axess na voljo tudi na baznem vozilu Citroen Jumper. Pri novem večnamenskem vanu Active MPC bosta na prenovljenem baznem vozilu Renault Trafic od januarja 2022 na voljo dva modela.


Nova generacija
Adrijini modeli nove generacije so razviti na temelju petih zgodb:
Navdihujoč dizajn – navdihujoča zunanja podoba in sodobna nova notranjost s pretočnimi prostori in boljšim nadzorom nad ambientom.
Prepoznavne lastnosti – ekskluzivne Adrijine značilnosti, kot so panoramska okna, strešna okna SunRoof in elementi zunanje oblikovne zasnove, kot so nove zadnje stene pri avtodomih in aerodinamični profili z difuzorji za veter na prikolicah za lažjo vleko.
Domačen občutek – elegantna, udobna in praktična notranjost ter domačen ambient; izbira ogrevanja in najboljše oblikovne zasnove kuhinje, kopalnice in spalnice.
Sodobni bivalni prostori – navdihujoča notranjost s prosto prehodnimi prostori, odprtimi dnevnimi sobami, modernimi kuhinjami, udobnimi spalnicami in kopalnicami.
Navdihujoče rešitve – Inovativne rešitve, kot so pametna aplikacija Adria MACH, digitalni krmilniki, servisna enota, ki omogoča enostaven priklop, velika garaža, rešitve za shranjevanje in razvedrilo.
Adrijin izvršni direktor prodaje in trženja, Matjaž Grm, je takole komentiral novosti:
»Naše najbolje prodajane modele s popolnoma prenovljenimi oblikami znotraj in zunaj smo ponesli na novo raven. Po lansiranju nove generacije počitniških prikolic Adora ter avtodomov Matrix in Coral smo sedaj dodali še modele nove generacije.«
"Nova generacija serije Sonic je naš novi luksuzni avtodom; na voljo sta modela Supreme in Plus na novem baznem vozilu Fiat Ducato. Serija je zasnovana brez kompromisov in prinaša nov slog, zmogljivost in udobje, vse v enem avtodomu.«
«Lani smo na trgu predstavili novo generacijo avtodomov Matrix in Coral, kjer so na voljo nivoji opreme Supreme in Plus. Zdaj smo dodali številne nove tlorise v nove modele Axess in možnost izbire baznega vozila – novi Fiat Ducato ali Citroen Jumper.«
»Avtodom Coral s svojim značilnim strešnim oknom SunRoof ter panoramskim oknom ponuja 'atrijski slog' bivanja v odlično oblikovanem polintegriranem avtodomu. Novi modeli Axess prinašajo enako DNK, možnost izbire baznega vozila in pet novih tlorisov.«
»Matrix, trenutno naš najbolje prodajani avtodom, ponuja dodatno namestitev s sprednjim dvižnim ležiščem. Novi modeli Axess prinašajo enak slog in vsestranskost, z možnostjo izbire baznega vozila in osmimi novimi tlorisi.«
»Pri novi generaciji prikolic Alpina smo uporabili znanje, ki smo ga pridobili pri modelih Astella in Adora. Udobje, praktičnost, tehnologijo in zmogljivosti smo izboljšali z aerodinamično, čisto zunanjo zasnovo, z velikim panoramskim oknom, elegantno notranjo opremo in naborom tlorisov.«
»Prodaja vanov Adria Twin cveti; trenutno so na voljo štirje modeli Twin Sports s »pop-top« dvižno streho. Ali so to športni ali družinski vani? Pravzaprav oboje! »Pop-top« dvižna streha nudi dodatna ležišča, garažni prostor zadaj pa kar pogoltne vso vašo športno opremo – še posebej v novem modelu Twin Sports 640 SG, ki ponuja inovativne rešitve za shranjevanje.«

Nova izbira baznih vozil pri avtodomih in vanih
Vsa vozila blagovne znamke Adria so opremljena z najnovejšimi motorji Euro6, naprednimi pripomočki za vožnjo in varnostnimi sistemi.
Novi Fiat Ducato (vsi avtodomi in vani Twin ter Twin Sports)
Vozilo ponuja najnovejšo oblikovno zasnovo, zmogljivost, udobje in varnost. Zmogljivi in učinkoviti 2.2l motorji Multijet 3 (Euro 6.d Final) z močjo 120 KM, 140 KM, 160 KM in 180 KM. Ročni ali samodejni menjalnik (od 140 KM naprej), nov dizajn, prenovljena armaturna plošča, infotainment sistemi, pripomočki za vožnjo in varnostni pripomočki.

Citroen Jumper (avtodomi Axess in vani Twin Axess)
Vozilo ponuja več izbire in izvrstno razmerje med kakovostjo in ceno, na voljo pa je pri modelih Axess. Odlična zmogljivost in tehnologija, vključno z najnovejšimi pripomočki za vožnjo in varnostnimi pripomočki. Zmogljivi 2,2-litrski HDI (Euro 6,3) motorji s 120 KM *, 140 KM in 165 KM. Visoka raven standardne opreme, z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom in velikim 90-litrskim rezervoarjem za gorivo.

Ponudba se lahko razlikuje glede na državo. Opomba: * Ni na voljo pri modelih Coral XL in Twin 540.

Novi Renault Trafic (Active MPC)
Adrijin večnamenski van (MPC) je izdelan na prenovljenem baznem vozilu Renault Trafic in je na voljo v dveh različicah – Base in Pro; ponaša se z najnovejšo generacijo Renaultovih dizelskih motorjev za moč in zmogljivost, na voljo pa je v treh različicah: 2,0l / 110HP; 2,0 l / 150 KM in 2,0 l / 170 KM.
5. Adria MACH
Adria zdaj ponuja aplikacijo Adria MACH pri prikolicah Astella, Alpina, Adora, avtodomih Sonic, Coral, Matrix in prvič tudi pri vanih Twin in Twin Sports. Ta pametna mobilna aplikacija je zdaj na voljo v dveh različicah – MACH ali MACH Plus.
Adria MACH uporablja tehnologijo Bluetooth® za lokalni nadzor ključnih funkcij (nadzorna plošča, ogrevanje, klimatska naprava (če je vgrajena), hladilnik, razsvetljava, vodna črpalka, nivo rezervoarja za vodo in stanje akumulatorja). Aplikacija omogoča tudi spremljanje zunanje in notranje temperature ter nudi osnovne informacije o vozilu in izravnavi vozila pri niveliranju. Aplikacija MACH Plus uporablja Bluetooth®, Wi-Fi in LTE za lokalno in daljinsko upravljanje ključnih funkcij (nadzorna plošča, ogrevanje, klima, hladilnik, razsvetljava, vodna črpalka, nivo polnosti rezervoarja za vodo in stanje akumulatorja), vključno s statističnimi podatki in funkcijo napovedovanja. MACH Plus spremlja tudi zračni tlak, zunanjo vlago in omogoča dostop do interaktivnih uporabniških priročnikov, informacij o vozilu in podatkov o izravnavi vozila pri niveliranju ter funkcionalnosti dostopne točke Wi-Fi Mobile Office (potrebna je dodatna kartica SIM, omogoča dostop do spleta, IP radia in televizije).

Adrijina kolekcija počitniških prikolic
Adrijina kolekcija počitniških prikolic ponuja prikolice v vseh glavnih segmentih – Astella, Alpina, Adora, Action, Altea in Aviva. Skoraj vsaka deseta nova prikolica, ki je prodana v Evropi, je blagovne znamke Adria. Podjetje odlikuje stalna rast, ki jo žene osredotočenost podjetja na oblikovno zasnovo, inovacije in kakovost.

Pomembne novosti:
NOVA GENERACIJA PRIKOLIC ALPINA
Zasnovane za maksimalno zmogljivost
Inovacije so bile vedno del Adrijine miselnosti. Adria je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja prva ponudila toplovodno ogrevanje Alde v svojih skandinavskih modelih ter okna z dvojno zasteklitvijo za udobje skozi vse leto. V zadnjem času so velika panoramska okna postala prepoznavni znak serije Alpina. Nova generacija Alpine je najnovejši dosežek zmagovalne formule.
Erna Povh – produktni vodja za prikolice Adria o novi generaciji Alpine: »Za nas je pomembno, da oblikujemo in izdelamo kakovostno prikolico s poudarkom na zmogljivosti, prikolico, ki je svetla, elegantna in ima prostorno notranjost z izjemnim udobjem in toplino skozi vse leto. Nova Alpina je korak naprej pri oblikovanju prikolic.«
Adrijini oblikovalci so se poslužili strokovnega znanja in izkušenj letalskih konstruktorjev, uporabljenih že pri serijah Astella in Adora, ter ustvarili prepoznavno novo zunanjost z velikim vgrajenim panoramskim oknom (pri večini tlorisov) in najboljšimi zmogljivostmi.
Alpina uporablja zmogljivo podvozje AL-KO oziroma podvozje Knott na dvoosnih modelih in lita platišča Adria. Novi aerodinamični difuzorji za veter pomagajo pri vleki, dopolnjujejo pa jih nove LED luči, elegantna grafika iz poliranega aluminija in 3D kromirane značke.
Alpina ponuja novo elegantno notranjost z večjimi prostori, mehkejšimi, bolj integriranimi oblikami in posebnim ambientom. Bivalni prostori so zasnovani brez kompromisov, za udobje skozi vse leto. Bivanje v atrijskem slogu, pod panoramskim oknom in v prilagodljivem bivalnem prostoru, z udobnimi sedeži in nastavljivimi nasloni za glavo ter domačno TV omarico in dodatnim prostorom za shranjevanje. Detajli iz pravega lesa, luksuzni kromirani profili in kakovostni materiali. Inovativen nov ležalnik z električno nastavitvijo (opcijsko pri določenih tlorisih) in prenosno akumulatorsko svetilko.
Kuhinja ponuja več delovnih površin, prostora za shranjevanje in kromirane detajle, poleg tega pa še velik hladilnik, pečico in ventilator ter desko za rezanje iz pravega lesa.
Razkošna glavna spalnica z višjimi posteljami in vzmetnicami z zgornjo stranjo iz hladne pene. Na voljo je ambientalna svetloba z možnostjo nadzora in izbira mehkih odej in blazin iz kašmirja. Prostor za shranjevanje oblačil in osebnih stvari. Moderno zasnovana udobna kopalnica, z velikim umivalnikom, odlično osvetlitvijo in optimalnim shranjevanjem.
Bivalno izkušnjo na prostem dopolnjujejo dodatna silhueta LED luči, nova tlorisna različica Alpina 663 PT pa ponuja inovativna kompaktna panoramska vrata.
Za razvedrilo poskrbi novo ozvočenje, ojačevalnik Bluetooth, TV točke in nosilec ter mnogi USB vhodi. Nova Adrijina digitalna nadzorna plošča skrbi za nadzor ključnih funkcij.
Praktično shranjevanje, vključno z velikim prostorom za plinsko jeklenko z opcijskimi »Smart boxi«. Notranjost ponuja pametne rešitve za shranjevanje z večnamenskimi profili in odstranljivim prostorom za shranjevanje v kopalnici. Velike garderobne omare in vbočene zgornje omarice za maksimalen izkoristek shranjevalnega prostora.
Mobilna aplikacija za pametni nadzor Adria MACH je na voljo kot standardna oprema oziroma opcijsko kot MACH Plus.
Tlorisi Alpina Za evropsko tržišče je na voljo devet tlorisov, za Združeno kraljestvo pa dva. Možnost izbire blaga in oblazinjenja.
NAJBOLJE PRODAJANA PRIKOLICA ADORA PONUJA TRI NOVE TLORISE
Adora. Novi tlorisi, oblikovani po vaši meri.
Prejemnica evropske nagrade za inovacije, Adora nove generacije, ponuja velika panoramska okna in elegantno ter udobno notranjost, dodane pa so tudi tri nove tlorisne razporeditve.
«Posebno pozornost smo namenili udobju in ambientu ter najmanjšim detajlom v Adori. Resnično udobne postelje in sedeži, pametna razsvetljava z možnostjo nadzora v vseh bivalnih prostorih in dober izbor tlorisov, vključno s tlorisi za velike družine.« – Erna Povh – produktni vodja za prikolice Adria.
Adora 593 UK je nov kompakten družinski tloris, ki ponuja sedežno skupino v obliki črke U pod panoramskim oknom in ležišča za udoben počitek 7 ljudi.
Adora 593 UP nov tloris s 4 ležišči in udobno osrednjo posteljo.
Adora 613 UL nov tloris s 5 ležišči in veliko kuhinjo ter sedežno skupino.
Tlorisi Adora. Za evropsko tržišče je trenutno na voljo 14 tlorisov, za Združeno kraljestvo pa 4 tlorisi. Možnost izbire blaga in oblazinjenja.
Adria si vedno prizadeva za rešitve, ki zmanjšajo težo. Na voljo so trije tlorisi Adore (Adora 593 UP, Adora 573 PT in Adora 613 UL) s podvozjem AL-KO Vario X in symaLITE konstrukcijo karoserije, kar prinaša 50 kg lažje končne produkte, boljše vlečne lastnosti in dodatno nosilnost.
PRIKOLICA ASTELLA PONUJA DODATEN KOMPAKTNI TLORIS
Nagrajena Astella, le v krajši izvedbi.
Serija Astella ponuja razkošno namestitev za 2-6 ljudi, ki cenijo nekaj unikatnega, novo obliko mobilne počitniške enote.
Astella je prejemnica prestižnih nagrad, vključno z nagrado Red Dot Design Award 2020 za izjemno oblikovanje izdelka, nagrado avtomobilskega natečaja ABC Automotive Brand Contest ‘Best of the Best’ za leto 2020, ki ga podeljuje nemško oblikovalsko združenje, in evropskimi nagradami za inovacije 2020 za kategoriji »Celoten koncept« in »Tloris«.

Novi tloris Astella 664 DP je nov kompakten model, zasnovan za udobno in praktično bivanje dveh oseb ter še lažjo vleko. Izboljšave so prisotne pri vseh modelih: nova Adrijina lahka digitalna nadzorna plošča, nova namestitev zadnje luči HELLA in prenovljena rešitev v jedilnici z več udobja in svetlobe v različici 904HP.
PRIKOLICA ACTION PONUJA DODATEN ŠPORTNI MODEL
Kanček robatosti v uglajeni zunanjosti.
Novi model Action Sport 391 LH dodaja pridih robustnosti pri tej ikonični, zaobljeni atraktivni podobi zelo priljubljene serije Action.
• Bela zunanja poliestrska konstrukcija (GFK) z grafiko iz poliranega aluminija.
• Aerodinamična oblika s panoramskim oknom.
• Zunanja oblikovna zasnova v treh barvah.
• Velika noga! Izpopolnjene podporne noge.
• Višje polterensko podvozje AL-KO.
• Trpežna in vzdržljiva 16-palčna lita platišča.


• Opcijska prednamestitev nosilca za kolesa.
Action Sport 391 LH ponuja sodobno notranjost s prilagodljivim prostorom, pametno kuhinjo, kopalnico Ergo in udobna ležišča za največ tri osebe.
7. Adrijina kolekcija avtodomov
Adrijina kolekcija avtodomov vključuje serije Sonic (integriran), Coral (polintegriran), Matrix (Crossover), Coral XL (alkoven) in Compact (kompakten).
Adria sedaj na trgu predstavlja novo generacijo serije Sonic, najbolje prodajani seriji Matrix in Coral pa so sedaj na voljo tudi kot modeli Axess.
Mobilna aplikacija za pametni nadzor Adria MACH je zdaj na voljo pri modelih Sonic, Coral in Matrix. Na voljo je nova opcija »Power Pack« za večjo avtonomijo ter številne drobne izboljšave v vseh serijah avtodomov.
Pomembne novosti:
NOVA GENERACIJA AVTODOMOV SONIC
Slog, zmogljivost in udobje – vse v enem.
Nova generacija serije Sonic je bila razvita na podlagi petih zgodb: Navdihujoč dizajn, Prepoznavne značilnosti, Domačen občutek, Sodobni bivalni prostori in Navdihujoče rešitve.
Denis Car, produktni vodja za avtodome: »Nova generacija avtodomov Sonic daje občutek samozavesti, vse je na svojem mestu, notranjost je kot moderno stanovanje, za nameček je avtodom še užitek voziti.«
Novi Sonic ponuja navdihujočo oblikovno zasnovo za odličen slog, zmogljivost in udobje.
SLOG. Sonic ima eleganten, aerodinamičen avtomobilski videz s pravo prezenco na cesti. Sprednji del je sicer videti znan, vendar ima avtodom nove nagnjene zadnje in LED luči. Na voljo sta modela Supreme ali Plus, in sicer z aluminijasto 'srebrno' ali belo karoserijo.
ZMOGLJIVOST. Avtodom je bil zasnovan za večjo zmogljivost in je izdelan na novem baznem vozilu Fiat Ducato z nizkim podvozjem ter z Adrijino karoserijo 'Comprex’ in dvojnim dnom.
UDOBJE. Avtodom je zasnovan za bivanje in nudi sodobne bivalne prostore in nove funkcije ter zlahka zagotavlja prostornost in udobje.
Nova aerodinamična zunanjost s prepoznavnim velikim panoramskim oknom, ekskluzivno sprednjo masko in zunanjo grafiko ter z okni Seitz S4 in širokimi vrati za vstop v bivalni del. Na voljo je novo dvojno dno, ki zagotavljajo večjo trdnost, enonivojski pod po celotnem vozilu ter 13 cm prostora za integrirane osnovne priključke, izolacijo in dodatni prostor za shranjevanje.

Notranjost se ponaša z odprtim bivalnim prostorom in razsvetljavo z možnostjo nadzora ter posebnim ambientom. Izbirate lahko med štirimi slogi pohištva – Cashmere ali Moro (pri modelih Supreme) oziroma Alpine White ali Naturelle (pri modelih Plus). Sistema ogrevanja, Truma in Alde, za dodatno udobje. Multimedijska zabava – ozvočenje s skritimi zvočniki ter dobro organiziran prostor za shranjevanje osebnih predmetov.
Kuhinja S-Line z LED okensko obrobo ponuja več delovnih površin, več prostora za shranjevanje in najboljše gospodinjske naprave, vključno s štedilnikom s tremi gorilniki, 142-litrskim absorpcijskim hladilnikom, opcijsko pečico in aparatom za kavo Nespresso®. Na voljo je tanek trden kuhinjski pult FENIX NTM iz laminata, predali z mehkim zapiranjem ter držalo za kuhinjski pribor.
Razkošna kopalnica vsebuje ogledalo z reflektorskimi lučmi, prostor za shranjevanje in tuš z elegantno steno za tuširanje, na voljo pa je tudi ogrevanje in prezračevanje. Glavna spalnica s kakovostnimi vzmetenimi posteljami in vzmetnicami, intuitivno razsvetljavo, USB vhodi in prostorom za shranjevanje osebnih stvari. Spredaj se nahaja popolnoma integrirana sprednja dvižna postelja z enostavnim dostopom, dobro osvetlitvijo in prezračevanjem. Postelja ima dimenzije 1600 x 2000 mm ter lahko konstrukcijo.
Inovativne multimedijske rešitve z novo večpredstavnostno steno, TV nosilcem, ozvočenjem s skritimi zvočniki ter USB vhodom in kotičkom za polnjenja telefona. Adrijina digitalna nadzorna plošča skrbi za nadzor osnovnih funkcij.
Velika garaža višine 120 cm (glede na model), dvoje vrat, 220V / 12V priključki in LED luči. Vrata bivalnega dela s tihim, gladkim delovanjem ter posoda za shranjevanje. Notranjost ponuja vbočene zgornje omarice z osvetljenim profilom. Velika garderobna omara, prostor za shranjevanje pod posteljo ter veliki kuhinjski predali. Osrednji servisni prostor za enostaven priklop in izolirana posoda za čisto vodo s prostornino 115 litrov.
Opcijska oprema vključuje: kavni aparat Nespresso® in nove izvlečne in zložljive sedeže (na voljo pri tlorisih DL in DC).
ADRIA MACH. Adrijina mobilna aplikacija za pametni nadzor. Standardna prednamestitev z možnostjo namestitve MACH in MACH Plus.
Tlorisi Sonic. Izbira tlorisov, vključno s klasično sedežno skupino v obliki črke »L«, tlorisi za modele Open Salon in Short. Možnost izbire blaga in oblazinjenja.
Sonic Supreme: 700 DC, 700 DL, 700 SL.
Sonic Plus: 700 DC, 700 DL, 700 SL, 600 SL.
NOVI GENERACIJI AVTODOMOV MATRIX IN CORAL SE SEDAJ PRIDRUŽUJEJO ŠE NOVI MODELI AXESS
V Adrijini ponudbi najbolje prodajanih serij avtodomov Matrix in Coral so sedaj na voljo novi modeli Axess, ki nudijo več izbire, nove krajše tlorise in boljše razmerje med kakovostjo in ceno. Na voljo so na novem baznem vozilu Fiat Ducato; novi modeli Axess so na večini trgov na voljo tudi na baznem vozilu Citroen Jumper.
Modeli Supreme se ponašajo s ‘srebrno’ karoserijo in najvišjo stopnjo opremljenosti, vključno z ogrevanjem Alde ali Truma. Modeli Plus imajo belo karoserijo in možnost izbire barv zunanjosti kabine (bela, 'srebrna' ali temno siva) in visoko stopnjo opremljenosti.

Izberite avtodom Matrix, če želite več prostora za spanje s sprednjim dvižnim ležiščem. Če vam odgovarja ‘atrijski slog’ bivanja pod Adrijinim ekskluzivno oblikovanim strešnim oknom SunRoof in panoramskim oknom, izberite Coral.

Na Matrixu je zdaj na voljo tudi pametni sanitarni sistem Thetford iNDUS.

Modeli Axess nove generacije ponujajo belo karoserijo in kabino ter navdihujočo novo zunanjo podobo z dinamično sprednjo kapo, nagnjeno zadnjo steno in veliko garažo z električnimi priključki in lučmi.
Ekskluzivne Adrijine prepoznavne značilnosti vključujejo strešno okno SunRoof pri Coralu ter veliko panoramsko okno, senčenje in prezračevanje pri Matrixu. Vsi modeli imajo novo dvojno dno z enonivojskim podom po celotnem vozilu.
Vse modele preveva domačna atmosfera, elegantni bivalni prostori in praktične funkcije v celotnem vozilu, z udobnimi sedeži in posteljami ter ogrevanjem Truma. Možnost izbire sloga pohištva Cashmere ali Naturale.
Sodobni bivalni prostori, kjer je celotna zasnova prilagojena počitniškemu bivanju, pri čemer Coral ponuja dnevni prostor v atrijskem slogu, Matrix pa prednosti sprednje dvižne postelje, ki je v celoti integrirana v stropni prostor. Uživajte tudi v veliki udobni spalnici v zadnjem delu vozila, kuhinji Adria S-Line z najboljšimi gospodinjskimi napravami ter v kopalnici in tušu v hotelskem slogu.
Inovativne rešitve za navdihujoče bivanje vključujejo nov Adrijin digitalni krmilnik, pametno razsvetljavo, večpredstavnostno steno, TV nosilec, USB vhod, polnilnik za telefon in veliko prostora za shranjevanje.
Tlorisne razporeditve. Možnost izbire tlorisov, vključno z novimi (krepek tisk). Možnost izbire blaga in oblazinjenja.

Matrix:
Matrix Supreme: 670 DC, 670 DL, 670 SC, 670 SL.
Matrix Plus: 670 DC, 670 DL, 670 SC, 650 DC, 650 DL, 600 DT
Matrix Axess: 670 DC, 670 SL, 650 DL, 650 SL, 650 SC,600 SP, 600 SL, 600 DT.
Coral:
Coral Supreme: 670 DC, 670 DL, 670 SL, 670 SLT
Coral Plus: 650 DC, 650 DL, 670 SL, 670 DL, 670 SC, 670 DC, 670 SLT
Coral Axess: 600 SL, 650 DC 650 DL, 650 SL, 670 SL.

Adrijina kolekcija vanov za kampiranje
Prodaja vanov Adria je v zadnjem času poskočila, pri čemer se podjetje osredotoča na dizajn, inovacije in kakovost z nagrajenim vanom Twin Supreme na čelu.
Na voljo sta modela Twin in Twin Sports (vani za kampiranje) in kompaktni van za kampiranje (MPC) Active. Novo bazno vozilo Fiat Ducato je na voljo pri vseh vanih Adria, pri modelih Twin Axess pa je na voljo Citroen Jumper. Active MPC je izdelan na prenovljenem baznem vozilu Renault Trafic.
Mobilna aplikacija za pametni nadzor Adria MACH je zdaj na voljo na modelih Twin Supreme in Plus ter Twin Sports. Na voljo je nova opcija »Power Pack« za večjo avtonomijo ter številne drobne izboljšave v celotni ponudbi vanov.
NOVA GENERACIJA SERIJE TWIN SPORTS
Športni ali družinski van za kampiranje? Oboje.
Adrijini novi modeli Twin Sports bodo ustrezali tistim, ki se želijo ukvarjati s športnimi aktivnostmi kot tudi družinam, saj nudijo dodatna ležišča, prostor za bivanje in shranjevanje. Zdaj so na voljo kot celovita serija s štirimi modeli.
Izdelani so na najnovejšem baznem vozilu Fiat Ducato, z ekskluzivno zasnovano streho in spalnim kotičkom. Kot nalašč za športne ljudi in tudi za družine z otroki. Na voljo so v štirih barvah zunanjosti – srebrna aluminijasta kovinska, železno siva kovinska, siva Lanzarote (polna) in siva Expedition (polna). Streha je na voljo v temno sivi ali beli barvi.
Modeli Twin Sports ponujajo odličen slog, zmogljivost in praktičnost z aerodinamično integracijo lahke kompozitne dvižne (‘pop-top’) strehe. Integracija z ekskluzivnim strešnim oknom SunRoof in dodatno opremo (klimatska naprava, midi-heki, tenda).
Ekskluzivne Adrijine prepoznavne značilnosti, vključno s strešnim oknom SunRoof in odprto zasnovano notranjostjo 'Cabin-loft'. Elegantna, luksuzna notranjost z odprto zasnovo. Sodobna notranjost s slogom pohištva Onyx in možnostjo izbire tekstila. Ogrevanje Alde, Truma in Webasto.
Bivalni prostori ponujajo udobje in vsestranskost. Velika prilagodljiva sedežna skupina in kuhinja s štedilnikom z dvema gorilnikoma, pomivalnim koritom in velikim kompresorskim hladilnikom. Udobna spalnica v zadnjem delu z možnostjo izbire dimenzije postelje. Dvodelna kopalnica z vrtljivo steno in ločeno tuš kabino.
Adrijina ekskluzivna dvižna (‘pop-top’) streha. Modeli 640 ponujajo domiseln in enostaven vrtljivi mehanizem s podaljšanimi stranskimi ročicami, ki omogoča popolno zapiranje in integracijo s streho vozila, kadar ni v uporabi, ter stabilnost pred vetrom, kadar je v uporabi. Pri krajših modelih 600 kompaktna dvižna streha uporablja škarjast mehanizem, ki je enostaven za uporabo in omogoča popolno zapiranje. Oba mehanizma imata dva ločena mehanizma za zaklepanje strehe.
Spalni kotiček kot odstranljiv šotor, ki ga je mogoče čistiti, shraniti in reciklirati. Izdelan je iz materialov na osnovi akrila in je tako izolativen, vodoodporen in zračen. Fiksni komarniki – sprednji del komarnika se lahko odpre samostojno.
Spalni kotiček dimenzij 120 x 200 cm z udobno posteljo, uporabnim prostorom za shranjevanje, USB vhodi in lučkami za branje.
Tlorisi Twin Sports. Na voljo so štirje modeli v dveh dolžinah (oznaki 640 in 600) z možnostjo izbire tekstila in oblazinjenja.
640 SGX – najbolje prodajan tloris z električno dvižno posteljo v zadnjem delu, dvodelno kopalnico in velikim prilagodljivim prostorom za shranjevanje. Ogrevalni sistem Webasto. 4 homologirani sedeži.
600 SPB – tloris z zakonsko posteljo, dvodelno kopalnico in ogrevanjem Truma. 4 homologirani sedeži.
640 SLB – tloris z dvojno posteljo, dvodelno kopalnico in ogrevanjem Truma. 4 homologirani sedeži.
Novost: novi Twin Sports 640 SG
Resnim ljubiteljem športa na prostem bo všeč novi Twin Sports 640 SG. Ta novi tloris ponuja izjemno prilagodljivost in modularnost. Model SG vključuje prednosti serije Twin Sports, vključno z ekskluzivnim strešnim oknom SunRoof in dvižno streho, štirimi homologiranimi sedeži ter novimi inovativnimi rešitvami za shranjevanje in bivanje.
V zadnjem delu vozila se nahajajo edinstvena nova zložljiva in odstranljiva ležišča, posebne novosti pri shranjevanju v garaži in zunanji priključek za tuš. Ta tloris ima modularno zasnovano garažo z aluminijastimi nosilci in držali, posebno toplozračno sušilno omaro in pametne detajle, ki omogočajo nakladanje daljše opreme, kot so supi, kolesa, kajaki, smuči ali celo motorna kolesa. Sušilna omara je opremljena z gretjem Webasto za sušenje športnih oblačil, smučarskih čevljev itd. ter trdnim, vodotesnim podom.
Na voljo je šest prenosnih zložljivih omaric/športnih torb, ki nudijo dodaten prostor za shranjevanje in jih lahko uporabljate tudi izven vozila. Velike so 57x 27 x 20/30 cm in opremljene z nosilnimi trakovi in pritrjevalnim sistemom Fidlock.

PRODAJA NAGRAJENIH VANOV TWIN STRMO RASTE
Vani Twin. Pobegnite vsakdanu.
Nagrajeni vani Twin so iz leta v leto uspešnejši, so pa tudi najbolje prodajani Adrijini vani za kampiranje na trgu. Na voljo so na baznem vozilu Fiat Ducato, medtem ko so modeli Axess na voljo tudi na vozilu Citroen Jumper (ponudba se lahko razlikuje glede na državo).
Modeli Twin Supreme, ki predstavljajo kar dve tretjini prodaje, se ponašajo z originalnim in ekskluzivno zasnovanim strešnim oknom SunRoof ter odprto zasnovo 'Cabin-loft’. Na voljo so modeli Twin Supreme, Plus in Axess in sicer v 8 barvah zunanjosti in v treh dolžinah (640, 600 in 540) ter z možnostjo izbire tlorisov.
Sodobna notranja oprema s slogom pohištva Onyx (modeli Supreme), Sandy White in Sandy Brown (modeli Plus in Axess). Odstranitev B-stebrička omogoča odprto zasnovan bivalni prostor; na voljo je več kopalniških rešitev, vključno z dvodelno kopalnico z edinstvenimi vrtljivimi vrati in ločeno tuš kabino. Sodoben kuhinjski blok omogoča veliko delovnih površin, prostora za shranjevanje in možnost izbire med več velikimi kompresorskimi hladilniki (velikost je odvisna od modela). Ogrevanje Alde, Truma ali Webasto (odvisno od modela), pri čemer so modeli Twin Supreme in Plus na voljo z izboljšano izolacijo.
Tlorisi Twin.
Twin Supreme: 640 SLB, 640 SGX, 640 SPB Family, 600 SPB in 600 SPB GB.
Twin Plus: 540 SP, 600 SPB, 600 SPB Family, 640 SLB, 640 SGX in 600 SPB GB (za britansko tržišče).
Twin Axess: 640 SL, 600 SP Family, 600 SP in 540 SP.
Možnost izbire blaga in oblazinjenja.
Novi večnamenski van ACTIVE MPC (od januarja 2022).
Van Active MPC je resnično večnamensko vozilo, ki se iz vozila za vsakdanjo rabo hitro spremeni v van za kampiranje. Bivalni prostor je učinkovito zasnovan in ima dvižni spalni kotiček. Izdelan je na baznem vozilu Renault Trafic in na voljo v dveh modelih – Base in Pro. Novi dizelski motorji Renault so od januarja 2022 na voljo v treh različicah: 2,0l / 110HP; 2,0 l / 130 KM, 2,0 l 150 KM in 2,0 l / 170 KM.
Active Base je popolno vozilo za vsakodnevno vožnjo, ki je primerno za prenočitve, ima dvižni spalni kotiček, vrtljive sprednje sedeže, 5 ali opcijsko 6 homologiranih sedežev, prostor za prtljago, indukcijsko ploščo, prostor za prenosni hladilnik in akumulator. Active Pro nudi dvižni spalni kotiček, vrtljive sprednje sedeže, 5 ali opcijsko 6 homologiranih sedežev, popolnoma opremljeno kuhinjo, veliko prostora za shranjevanje, opcijsko ogrevanje Webasto in zunanji priključek za tuš.