stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ribnica

Akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.06.2016 15:45

V prostorih Komunale Ribnica so uradno zaključili akcijo zbiranja odpadne elektronske in električne opreme, ki jo podjetje v sodelovanju z družbo Zeos šesto leto zapored organizira v mesecu maju.

Z akcijo želijo vse občanke in občane občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok spodbuditi k oddaji odpadnih varčnih in fluorescentnih sijalk ter baterij in akumulatorjev na pravo mesto, saj nekateri omenjene odpadke še vedno odlagajo med mešane odpadke. Čeprav je tokrat v akciji sodelovalo manj občanov kot prejšnja leta pa je bil iztržek enak kot lani. Zbrali so namreč 8330 kilogramov te opreme. Kupone in s tem pravico sodelovanja v nagradni igri je oddalo 271 občanov.

Največji obisk, je dejal Bojan Trdan, direktor podjetja Komunala, pri zbiranju so imeli na terenskih akcijah v odročnih krajih n sicer na Slemenih in v Dragarski dolini. Vsakič pa izžrebajo tudi lepe nagrade. Letos so to bili kompostniki in sekljalniki za sadje. V občini Ribnica so to Janez Klun, Gregor Pugelj in Antonija Prelesnik, v Občini Sodražica Mateja Puželj, Mirko Oražem in Silvo Košmrlj ter v občini Loški Potok Andreja Debevc, Marija Mohar in Toni Brežič.

Bojan Trdan o akciji