stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Aleks na zaključnih pripravah boksarske reprezentance

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2023 09:17

Minuli teden se je slovenska boksarska reprezentanca do 14 let zbrala na Pohorju, kjer je skupaj z reprezentanco Italije, Srbije in Belgije opravila še zadnje treninge pred nastopom na evropskem prvenstvu, ki ga letos gosti Maribor. Na prvenstvu bo nastopilo 31 reprezentanc.

Glede na to, da lahko v vsaki težnostni kategoriji nastopi le najboljši borec svoje države, se je priprav udeležil tudi naš član, Aleks Vaš, ki je bil izbran za nastop v kategoriji do 52kg. Enotedenski reprezentančni kamp je na prošnjo predsednika Boksarske zveze Slovenije vodil trener Fight Cluba Shony, Sašo Vaš, za treninge pa sta skrbela skupaj z Nikolo Juretičem (Boks klub Portorož). 7 fantov in 2 dekleti so vsak dan opravili 2 treninga, vmesni čas pa je bil posvečen gradnji timskega duha in psihični pripravi na nastop. Vsi reprezentanti so opravili tudi 5 testnih dvobojev (večina s srbskimi borci v istih kategorijah) za potrebe analize in zadnjih tehničnih in taktičnih popravkov.
Reprezentanca je v nedeljo odpotovala domov, na Pohorje pa se vrača že v torek, saj ekipa že nestrpno čaka žreb in urnik, ki bo objavljen v sredo. Glede na to, da imajo boksarji lahko le eno borbo na dan, se bodo eliminacijske borbe odvijale med 17. do 24.8., sledi dan premora, sobota, 26.8.2023, pa je rezervirana za velika finala.