franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Stična

AVDIO: 35. Stična mladih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 07:36

Okoli 5 tisoč mladih - srednješolcev in študentov, se je danes udeležilo tradicionalnega 35. srečanja slovenske katoliške mladine v Stični. Organizatorji iz Skupnosti katoliške mladine so jim z okoli 200 prostovljci pripravili pester celodnevni program v in okolici cistercijanskega samostana.

Festival mladim ponuja edinstveno izkušnjo skupnosti, medsebojne sprejetosti kot edinstvenih oseb in srečanja z Bogom. Mladi so tako lahko izbirali med 20 različnimi delavnicami, na odru dijaškega programa so prvič videli mjuzikl, ki so ga pripravili prostovoljci, rockovska skupina The Sun pa je preko pričevanja predstavila svojo zgodbo in pot k Jezusu. Prvič je Stično mladih obiskala tudi zamejska katoliška mladina z avstrijske Koroške.

Sveto mašo je ob 14. uri vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, po maši pa je zbrane nagovoril predsednik RS, Borut Pahor. Nato sledi praznovanje s Stična bendom do 18. ure.


Skupaj s 35. obletnico Stične mladih letos obeležujemo tudi 30 let od ustanovitve evropske organizacije katoliških študentov JECI-MIEC, katere ustanovna seja je bila prav na Stični mladih. Zato letošnji kongres JECI-MIEC gosti prav Slovenija in je med 10. in 16. septembrom v Celju. Vodstvo in člani JECI-MIEC bodo nato v soboto obiskali Stično mladih in se pridružili mladim iz cele Slovenije pri praznovanju vere in mladosti.

Ob 880. letu od ustanovne listine cistercijanskega samostana v Stični bodo v času srečanja odprta tudi vrata Muzeja krščanstva na Slovenskem.

Koordinator Stične mladih Filip Firbas