podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Kočevje

AVDIO: Cerar v podjetju Melamin

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.11.2016 18:09

Vlada Republike Slovenije danes začenja z dvodnevnim regijskim obiskom jugovzhodne Slovenije. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je svoj obisk pričel v kočevskem podjetju Melamin.

Cerar je povedal, da se je podjetje smartMelamin prijavilo na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje večjih začetnih investicij na problemskih območij v Sloveniji. Vlada je smartMelaminu odobrila sredstva v višini 1,5 mio EUR za projekt »Industrijska linija za melaminske flise«, znotraj katerega bodo ustvarili 26 novih delovnih mest. Premier dr. Cerar ob tem poudarja, da je v »Pokolpju vsako novo ustvarjeno delovno mesto vredno zlata, zato čestita podjetju Melamin za njihovo delo«.

Predsednik vlade je dodal, da »podjetje Melamin ni samo eden izmed največjih zaposlovalcev v regiji, ampak je tudi pomemben slovenski inovator. Njihova proizvodnja, ki sem si jo danes ogledal, je unikum, nikjer v svetu jim ni enake, je plod slovenskega znanja. Ker si želim še več takih podjetij, s takim kadrom, ki izumlja rešitve in nam utira nove poti prihodnosti, vlada v prihodnjih letih povečuje svoja vlaganja v znanost in zaposlovanje. Prihodnje leto s tem ciljem namenjamo v to področje skoraj 370 milijonov evrov«.

Premier dr. Cerar dodaja, da je podjetje Melamin primer dobre prakse, saj so znali izkoristiti vse potenciale območja, na katerem delujejo. Premier si želi, da bi še več podjetij sledilo njihovemu zgledu in prispevalo k razvoju tega področja. Vlada Republike Slovenije jim bo pri tem po najboljših močeh pomagala.

Po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška je projekt pomemben prav zaradi novih delovnih mest na Kočevskem. Minister sicer meni, da gospodarski podatki v jugovzhodni regiji niso tako slabi, se pa predvsem Pokolpje srečuje z visoko brezposelnostjo.

Kljub temu je minister ob robu obiska v izjavi za medije izrazil optimizem za razvoj Kočevja, posebej ker je dobilo družbo Slovenski državni gozdovi, ki skrbi za gozdove v državni lasti, in ker se je naložbena aktivnost v tem delu Slovenije izboljšala.


Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek o razvojni vzpodbudi Melaminu