profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO in AVDIO: Ekipa OŠ Grm gre z znanjem v Barcelono

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.04.2018 13:32

31-članska ekipa novomeške Osnovne šole Grm se je s februarskim dosežkom v Ljubljani uvrstila na svetovno tekmovanje v znanju. Julija tako potujejo v Barcelono.

Učenje lahko posamezniku spremeni življenje, saj z njim lahko vsak poseže po ciljih, o katerih morda v svojih mladostniških letih niti ne razmišlja. In prav s tem namenom je Daniel Berdichevsky – sam sebi pravi kar poklicni piflar – ustanovil posebno tekmovanje v znanju. Kot študent je tekmoval v akademskem deseteroboju in dosegel najvišje število točk v zgodovini tega tekmovanja. Študiral je na Stanfordu in na Harvardu, že kot mulec pa spoznal, da timsko delo in interdisciplinarno učenje prinašata veliko boljše rezultate. In prav interdisciplinarnost je v ospredju na tekmovanju, ki se ga bo konec julija v Barceloni udeležilo 21 učencev novomeške OŠ Grm. Nekaj teh junakinj smo gostili tudi v našem studiu – to so devetošolke Janja Omerzel, Sara Geršič, Maša Mesojedec in Nina Knoll, pa tudi njihovo mentorico Majdo Čengija.

Na tekmovanju februarja v Ljubljani je grmska skupina štela 31 tekmovalcev, 21 med njimi jih gre 22.julija v Barcelono, na svetovno tekmovanje. Dve takšni sta še v Melbournu in v Kuala Lumpurju, a je bila Barcelona njihov izbor, saj so s tem stroški, ki jih bodo delno pokrili starši, delno pa sponzorji, precej nižji. Več o temah tekmovanja, ki v celoti poteka v angleščini, o testih, vprašanjih, načinu učenja, o sodelovanju in interdisciplinarnosti, pa tudi o pričakovanjih in željah …. o vsem v pogovoru z gosti v studiu.

V oddaji "S Krko naokoli" smo gostili del ekipe OŠ Grm, ki z znanjem potuje v Barcelono