nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Izvedbeni načrt Trajnostne urbane strategije 2030

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2017 05:55

Med 1. februarjem in 1. marcem je v javni razpravi Izvedbeni načrt Trajnostne urbane strategije Novo mesto 2030. Gre za seznam ukrepov, ki jih Mestna občina Novo mesto načrtuje v okviru izvrševanja Trajnostne urbane strategije. Mestna občina Novo mesto vabi vso zainteresirano javnost k aktivnemu sodelovanju pri oblikovanju predlogov projektov. V času odprte javne razprave bo organizirana tudi predstavitev projekta, ki bo danes ob 16.30 v mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine.

Eden izmed pogojev za črpanje sredstev iz naslova trajnostnega urbanega razvoja v okviru člena 7. Uredbe o Evropskem skladu za regionalni razvoj je, da ima izbrano urbano območje sprejeto celovito strategijo trajnostnega urbanega razvoja. V ta namen je Mestna občina Novo mesto januarja 2016 sprejela TUS, za izvajanje mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) pa je potrebno sprejeti tudi IN TUS.

IN TUS predstavlja akcijski načrt TUS, ki prikazuje smiselno izvajanje aktivnosti v obdobju 2014-2020 in je operativni dokument, s katerim bo začrtana pot za dosego gospodarskih, socialnih ter okoljskih učinkov, kot so bili identificirani v strateškem delu dokumenta TUS in s katerimi bodo doseženi boljša kakovost življenja ter višja blaginja ljudi na območju občine. Prioritetni ukrepi, ki jih predvideva, so načrtovani do leta 2020, drugi ukrepi pa do leta 2030, vsi pa so vključeni v načrt razvojnih programov veljavnega proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2017 in vseh naslednjih proračunov.

MO Novo mesto računa na 10 milijonov evrov evropskega denarja, je povedal župan Gregor Macedoni. Polovica bo namenjena za obnovo mestnega jedra.

V času javne razprave lahko vsi zainteresirani podajo pisne pripombe in predloge k predlogu IN TUS naslov: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto ali na e-poštni naslov strategije@novomesto.si (z oznako »predlogi IN TUS«). Rok za podajo pripomb in predlogov poteče zadnji dan javne razprave.

Župan MO NM Gregor Macedoni o evropskem denarju