stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Do kdaj bo za obiskovalce zaprt novomeški dom starejših?

Piše: M.K.

Čas objave:
14.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 937 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih jih je bilo 37. Umrl ni umrl noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 18 oseb, tri osebe so potrebovale intenzivno zdravljenje. V Novem mestu, Grosupljem in Ribnici ter v Sevnici pa imajo po eno novo okužbo. Trenutno je v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do zdaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

Hrvaški Jutarnji list povzema izjavo govorca slovenske vlade za covid-19 Jelka Kacina, da bi se Hrvaška zaradi zvišanja števila na novo okuženih lahko znašla na slovenskem rdečem seznamu, kar bi pomenilo, da bi morali tisti, ki bi se vrnili s počitnic na Hrvaškem, v obvezno 14-dnevno karanteno. Vodja hrvaškega turističnega združenja Veljko Ostojić je ocenil, da bi bila uvrstitev Hrvaške na slovenski rdeči seznam velikanski problem za hrvaški turizem.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Novo mesto so včeraj opravili še drugo testiranje pri vseh 57 stanovalcih, ki bivajo na oddelku, na katerem je delala sodelavka, pri kateri je bila ugotovljena okužba z novim koronavirusom. Kot so nam danes sporočili iz doma, so bili vsi testi negativni. Po priporočilu epidemiologinje bodo iz preventivnih razlogov na oddelku še en teden veljali zaščitni ukrepi, spremljali bodo zdravstveno stanje stanovalcev, zaposlenih in ravno tako bo dom še en teden zaprt za obiskovalce. Če se v tem času ne bodo pojavile nove nepredvidene situacije, bodo predvidoma od 24. avgusta dalje dom spet odprli za obiskovalce. 

Policisti obravnavajo primer hudih opeklin 44-letnice iz občine Grosuplje, ki jo je v sredo zvečer, kot smo poročali, na dvorišču poškodovano našel sin. V bolnišnici se bori za življenje, kako se je poškodovala, pa uradno še ni znano. Policisti preverjajo tudi sum morebitnega kaznivega dejanja, neuradno pa naj bi jo partner polil z bencinom in zažgal. Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževič je pojasnil, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, še vedno pa tudi iščejo pogrešanega partnerja poškodovane ženske. Navedel je, da gre za 47-letnega moškega močnejše postave, brez las, s kraja pa je odšel peš, oblečen v kratke modre hlače, in po vsej verjetnosti bos. Ljudi, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, policija poziva, naj to sporočijo na številko 113. 

V bližini Dolnjega Ajdovca, v občini Žužemberk, se je včeraj, malo pred poldnevom, pri delu v gozdu huje poškodoval delavec, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto, o nesreči pa so obvestili pristojne službe.

Društvo avtomehanikov in šoferjev Bela krajina, je na Blatniku pri Vrčicah, pri podu konjerejskega društva Bela krajina, pred kratkim pripravilo srečanje članov društva in seznanjenje o prometu v Beli krajini.  V goste so povabili predstavnike društev avtomehanikov in šoferjev Slovenske Konjice, Žiri, Trebnje in predstavnike policije Črnomelj. O razmerah v prometu, stanju na belokranjskih cestah in podatkih o migrantih je vse prisotne seznanil vodja policijskega okoliša Črnomelj Mitja Prijanovič.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da se bo do jutra vreme umirilo.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 14.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri