sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Novice Krško

AVDIO: Malčki vrtca Pika Nogavička v nove prostore

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.02.2017 05:54

V januarju so se s tehničnim pregledom in pridobitvijo uporabnega dovoljenja zaključila dela dozidave, rekonstrukcije in preureditve vrtca Pika Nogavička pri osnovni šoli v Leskovcu pri Krškem. Malčki se v prenovljene prostore vrtca vračajo danes.

Občina Krško je po besedah župana mag. Mirana Stanka že pred leti pričela z aktivnostmi glede prenove oziroma rekonstrukcije Vrtca pri OŠ Leskovec pri Krškem s petimi oddelki, v katerih je okoli 90 otrok. Osnovni cilj obnove oz. energetske sanacije je, da bo objekt energetsko varčen, hkrati pa se je s preureditvami prostorov približal optimalnim normativom s področja predšolske vzgoje.

V skladu z investicijskim programom so dela v skupni višini okoli 950.000 evrov rekonstrukcije in dozidave vključevala energetsko sanacijo, dozidavo teras in igralnice na južni strani, razširitev vhoda v vrtec, dozidavo razdelilne kuhinje, pralnice in shrambe na severni strani, rekonstrukcijo in razširitev sanitarij in pomožnih prostorov, prenovo dotrajanih instalacij, izvedbo aktivnih in pasivnih protipožarnih ukrepov in zunanjo ureditev.


V lanskem letu je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obvestilo lokalne skupnosti o deležih razpoložljivih sredstev za sofinanciranje občinskih investicij. Občini Krško je bilo tako za to naložbo omogočeno črpanje sredstev v skupni višini nekaj več kot 662.000 evrov, od tega 351.000 evrov nepovratnih sredstev in 311.000 evrov povratnih sredstev, razliko pa bo občina krila iz občinskega proračuna.

Župan občine Krško mag. Miran Stanko o obnovi vrtca Leskovec