volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Na Dolenjskem izsledili osumljenca štirih ropov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.01.2017 15:07

V decembru 2016 in januarju 2017 so policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto na območju Dolenjske in Bele krajine obravnavali štiri rope in tatvino v prodajalnah in gostinskih lokalih. Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so osumljenemu 31-letnemu moškemu iz okolice Dolenjskih Toplic 20. januarja odvzeli prostost.

V večernih urah 5. decembra lani je v prodajalno na območju Dolenjskih Toplic vstopil zamaskiran neznanec, ki je v roki držal predmet, podoben pištoli. Od zaposlene je zahteval, da mu je izročila denar iz blagajne, potem pa pobegnil. Prodajalno je oškodoval za nekaj več kot 700 evrov.

Drugi rop se je zgodil 15. decembra okoli 17. ure, ko je zamaskiran neznanec oropal prodajalno na Otočcu. Prodajalki je zagrozil s predmetom, podobnim pištoli, in od nje zahteval denar ter po dejanju pobegnil. Istega dne je že čez slabo uro prav tako zamaskiran moški oropal tudi prodajalno v Novem mestu. Tu je iz predala blagajne odtujil okoli 1400 evrov.

Neznanec je 5. januarja vstopil v prodajalno v Semiču in izkoristil krajšo odsotnost prodajalke. Odtujil je predal blagajne z okoli 1400 evri.

Osumljeni je po podatkih policije znova ropal 19. januarja, ko je zagrozil delavki gostinskega lokala v Semiču s predmetom, podobnim pištoli, in ji odtujil denarnico. S tem dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov škode.


V vseh primerih kaznivih dejanj so policisti izvedli številne aktivnosti za izsleditev roparja. Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so prišli na sled 31-letnemu moškemu iz okolice Dolenjskih Toplic. Opravili so tudi hišni preiskavi v Semiču, kjer je osumljenec bival neprijavljen, in na naslovu bivanja v okolici Dolenjskih Toplic.

Med hišnima preiskavama so našli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, zasegli so tudi imitacijo orožja. Novomeški kriminalisti s preiskavo nadaljujejo.

Osumljenega 31-letnega moškega, ki so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, so ga po prijetju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto: