državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Na območju PU Novo mesto letos ujeli 77 ilegalcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2016 15:42

Na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje, ki je največji mejni prehod za cestni promet v državi, državno mejo letno prečka približno 10 in pol milijona ljudi s 4 in pol milijona vozil, letos pa se je število potnikov še okrepilo. Sicer pa je v prvem polletju na mejnem prehodu Obrežje število potnikov že preseglo šest milijonov. Sicer pa je v prvem polletju na mejnem prehodu Obrežje število potnikov že preseglo šest milijonov. Na območju Policijske uprave Novo mesto so letos ujeli že 77 ilegalcev.

Najpogosteje so to državljani Afganistana, Pakistana, Bangladeša, zadnje čase pa tudi državljani Kosova, ki želijo vstopiti na območje EU brez vize, ali pa takšni, ki imajo v državah članicah prepoved vstopa, pravi pomočnik komandirja postaje mejne policije Obrežje Boris Kostevc.

Na Obrežju letno odkrijejo približno 450 ponarejenih listin, od 30 do 45 ukradenih vozil in približno deset primerov tihotapljenja prepovedanih mamil, tihotapljenje orožja in v nekaterih primerih še druga kazniva dejanja. Na celotnem območju Policijske uprave Novo mesto so letos odkrili tudi več kot 250 tujcev, ki so se skriti v vozilih, predvsem v tovornjakih, skušali izogniti mejnemu nadzoru, sicer pa na Obrežju letno vstop v državo in s tem v Evropsko unijo zavrnejo približno 1400 tujcem.

Pomočnik komandirja postaje mejne policije Obrežje, Boris Kostevc o ilegalcih