zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

Avdio: Novi zabojniki v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 14:06

Vseslovenskemu projektu ozaveščanja o pravilnem ravnanju z elektronskimi odpadki in odpadnimi baterijami LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, ki poteka pod okriljem družbe ZEOS in pod sloganom E-cikliraj, se je pridružilo tudi inovativno komunalno podjetje Komunala Brežice.

Skupaj s partnerji projekta bodo jutri dopoldne v Zbirno-reciklažnem centru Boršt v Brežicah predstavili projekt in predali v uporabo 30 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije. Ti bodo tako po novem stali tudi v občinah Brežice, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki. Predstavniki lokalnih gospodarskih javnih služb ter občin bodo s podpisom sprejeli ulične zbiralnike in s simbolično oddajo e-odpadkov pospremili novo pridobitev. Poleg tega bodo predstavili lokalne projekte ozaveščanja o ločevanju odpadkov in spregovorili o najbolj perečih temah s tega področja.

"Uporabniki bodo zabojnike prepoznali po značilni sivo-zeleni barvi in oznakami za odpad, ki vanj pripada", je za Radio Krka povedala Vodja kontrole, kakovosti in razvoja na Komunali Brežice Jadranka Novoselc.


Ulični zbiralniki že stojijo v Velenju z okolico, večjem delu Prekmurja, Celju in okoliških občinah, Slovenskih Konjicah, v občini Ptuj, Zasavju, Lenartu, v Kidričevem z okoliškimi občinami ter v nekaterih občinah na Gorenjskem. Do konca prihodnjega leta bo po vsej državi postavljenih več kot 500 zbiralnikov, vse lokacije pa se sproti označujejo na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta.

Jadranka Novoselc, Vodja kontrole, kakovosti in razvoja pri Komunali Brežice