Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Metlika

AVDIO: O celostni prometni strategiji Metlike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.03.2017 15:02

V Metliki bo danes razprava na temo Celostne prometne strategije. Osnovna tema današnje razprave bo osnutek akcijsko-proračunskega načrta z ukrepi za naslednje petletno obdobje - do leta 2022.

Akcijsko-proračunski načrt je osnova za uresničevanje zastavljenih ciljev Celostne prometne strategije

Ta akcijski načrt pa je rezultat predhodnih korakov izdelave Celostne prometne strategije Občine Metlika, razvoj katerih je vodila strokovna ekipa za pripravo metliške CPS , aktivno pa so bili vanj vključeni tudi predstavniki občine in ključnih deležnikov ter splošna javnost. Koraki izdelave CPS OM so bili naslednji: analiza izhodiščnega stanja na področju prometa v občini, opredelitev vizije, temeljnih vrednot in prioritet ter nabora ključnih izzivov in širšega nabora ukrepov.

Med 10-mesečno pripravo strategije potekajo različne aktivnosti,  v katere je lahko vključen vsak, ki želi prispevati k  boljšemu prometu v občini: strokovnjaki s področja prometa in povezanih sektorjev, ključni predstavniki javnih in zasebnih podjetij ter ustanov in nenazadnje širša javnost.

Ena takšnih aktivnosti bo danes ob 18.uri v prostorih metliške občine, o podrobnostih današnje predstavitve pa je za radio Krka spregovorila Tjaša Kump Murn z Razvojnega centra Novo mesto, ki skupaj s podjetjem Acer, Urbanističnim inštitutom RS in v sodelovanju z občino Metlika pripravlja projekt Celostne prometne strategije občine.

Tjaša Kump Murn o današnji razpravi v Metliki