stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Poslovni coni Majer in TRIS Kanižarica v prenovo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2017 14:28

Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič je podpisala pogodbi za sofinanciranje operacij Izgradnje ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica, ki zajema tudi prenovo ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni Majer.

Obe investiciji sta ocenjeni na nekaj manj kot milijon evrov, 90 odstotkov stroškov bosta krili država in Evropa, ostalo pa bo občinski proračunski denar. V sofinanciranju je 75 odstotkov namenskih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 25 odstotkov pa bo pokrila država iz proračuna. S podpisom pogodb so tako izpolnjeni vsi pogoji za nadaljnje postopke in aktivnosti. Kot je povedala županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič, je infrastruktura v severnem delu poslovne cone Tris Kanižarica v dokaj slabem stanju oziroma le delno urejena.

Po besedah županje Čemas-Stjepanovičeve obstoječa infrastruktura namreč ne zagotavlja pogojev za nadaljnjo rast podjetij in novih delovnih mest, zato bodo v tem delu poslovne cone zgradili ekonomsko poslovno infrastrukturo. Obsegala bo izgradnjo treh cest s pripadajočo fekalno in cestno kanalizacijo, pa tudi javno razsvetljavo in pločnike.


Poslovna cona Majer pa ima infrastrukturo narejeno, vendar je potrebna prenove. Prenovljena bodo dotrajana in ponekod že uničena cestišča, vključno s komunalno in drugo javno infrastrukturo in javno razsvetljavo. 

Županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič