nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Regijska civilna iniciativa za reševanje romske problematike kritična do vladnih ukrepov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2017 12:43

Regijska civilna iniciativa za reševanje romske problematike je podala pripombe na Nacionalni program vladnih ukrepov za Rome za obdobje od leta 2016 do 2021, torej tudi za leto, ki je že minilo. Če je bil program za obdobje do 2010 do 2015 napisan na 35 straneh in ni dal nikakršnih pozitivnih rezultatov, pa je tokratni po straneh 3x obširnejši oziroma napisan na 107 straneh.

Regijska civilna iniciativa je že podala svoje predloge in pripombe, kritično pa je mnenje za radio Krka strnil njen predsednik Silvo Mesojedec: "Po našem mnenju so določene točke iz prejšnjega obdobja zgolj prepisane (čeprav niso dale nikakršnih rezultatov), dodanega pa je cel kup neuporabnega teksta ( Pravne podlage, viri.....), ki zgolj zamegljujejo situacijo in je kot tak program neberljiv," je dejal Mesojedec. 

Kot je prepričan, tudi tokrat ne bo nikakršne odgovornosti za ničelne rezultate tako kot ne za minulo obdobje. Pripombe regijske civilne iniciative po besedah Mesojedca že v preteklosti niso bile nikoli upoštevane. Upa, da bo tokrat odgovorne za sprejem tega dokumenta srečala pamet in bodo le tega zavrnili ter zahtevali pripravo novega, ki bi resnično ob njegovem izvajanju prinesel pozitivne rezultate.


V primeru njegove neuspešnosti pa bi bil že čas, da se ukrepa proti odgovornim za neuspešno minulo delo. Kot meni Mesojedec, se vse preveč sredstev namenja za porazne rezultate.

Predsednik RCI Silvo Mesojedec kritičen do vladnega programa za reševanje romske problematike