Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Škocjan

AVDIO: Škocjan obiskal minister Počivalšek – o krožišču in poslovni coni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2016 15:19

Občino Škocjan je dopoldne obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Srečal se je z občinskim vodstvom in tamkajšnjimi podjetniki.

Ena osrednjih točk je bila poslovna cona v Dobruški vasi. Občina je leta 2014 komunalno opremila 10 hektarov veliko območje, zdaj pa se zatika pri gradnji krožišča, ki naj bi omogočal varen dostop v cono. Temeljni kamen je pred osmimi leti položil tedanji prometni minister Radovan Žerjav, a se doslej ni zgodilo še nič. Župan Škocjana Jože Kapler je povedal, da je vrednost skupne investicije 2 milijona 100 tisoč evrov, poleg predvidenih evropskih sredstev bo tu precej tudi občinskega denarja. Župan Kapler meni, da je z neizgradnjo rondoja že tako nastala velika gospodarska škoda, saj poslovna cona brez rondoja ne more zaživeti. Glede na današnje pogovore je župan prepričan, da bo izgradnja krožišča končno stekla.

Direkcija za infrastrukturo naj bi prihodnje leto končno začela graditi krožišče. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je bil seznanjen s težavami krožnega križišča, poslovno cono pa bodo uvrstili v katalog ministrstva za privabljanje tujih naložbenikov. Minister projekt vidi kot zanimiv, saj je vmeščen v infrastrukturno odprtem delu, razteza se na precej veliki površini in je komunalno opremljen. 

Minister Zdravko Počivalšek o poslovni coni


Župan Občine Škocjan Jože Kapler o krožišču