petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Grosuplje

AVDIO: Skupni razvojni center občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2016 15:27

V Družbenem domu Grosuplje so danes simbolično odprli medobčinski razvojni center občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje. Zaposleni v centru si bodo prizadevali uresničevati zastavljene projekte lokalnih skupnosti, v katerih želijo preseči regionalne in državne meje ter vključiti naravne, človeške in ekonomske potenciale.

Center bo zagotavljal skupno opravljanje nalog posameznih občinskih uprav, so organizatorji zapisali v vabilu na otvoritev. Poslanstvo razvojnega centra je spremljanje razpisov na nacionalni in evropski ravni, identifikacija in priprava projektov.

V program in delo medobčinskega razvojnega centra tako spadajo vse vrste razpisov, kot so regionalni razpisi, različni mednarodni projekti, razpisi Evropske unije in razpisi vlade Republike Slovenije, je v pogovoru za STA pojasnil direktor občinske uprave Grosuplje Dušan Hočevar. "Želja naših občin je, da se razvijamo hitreje kot narekujejo ustaljene smernice," je povedal.

Pred odprtjem medobčinskega razvojnega centra je vsaka občina skrbela za svoje projekte, v ustanovitvi tega centra pa so v občinah prepoznali dodano vrednost, saj je "danes veliko evropskih projektov usmerjenih v povezovanje, tako regionalno kot tudi meddržavno, znotraj Evropske unije," je še dejal Hočevar.

Vsaka občina je za delo v medobčinskem razvojnem centru prispevala že enega zaposlenega, ki dobro pozna značilnosti posamezne občine, zaposlili pa so tudi vodjo medobčinskega centra. Na občinah zato pričakujejo, da se bodo stroški delovanja tako znižali, poleg tega pa je medobčinski razvojni center naravnan tako, da polovico stroškov sofinancira država. Hočevar je center označil za ravno prav velikega, hitrega in dovolj fleksibilnega.

Otvoritev razvojnega centra je namenjena seznanjanju širše javnosti o ustanovitvi centra, prav tako pa je to priložnost za srečanje vseh predstavnikov javnih zavodov, ravnateljev osnovnih šol, predsednikov krajevnih skupnosti, občinskih svetnikov in drugih ključnih akterjev v življenju in delovanju občin.Brez opisa

Dušan Hočevar o medobčinskem centru