1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

AVDIO: Tudi krški svetniki s potrjenim 2-letnim proračunom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2016 09:12

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško so na včerajšnji 19., sicer pa zadnji letošnji seji med drugim sprejeli predlog odloka o proračunu za leti 2017 in 2018, predlog Letnega programa športa za leto 2017 pa tudi predlog odloka o ureditvi cestnega prometa v občini Krško.

Kot je pojasnil župan občine Krško mag. Miran Stanko, za leto 2017 predvideni prihodki Občine Krško znašajo 34,8 milijona evrov, za leto 2018 pa 36,8 milijona, odhodki pa 35,5 milijona evrov za leto 2017 in 35,4 milijona za leto 2018. Večji delež odhodkov predstavljajo naložbe in programi na področju družbenih dejavnosti, torej izobraževanja, šolstvo, kultura, šport in sociala, ter na področju gospodarske infrastrukture, s poudarkom na cestah.

Med večjimi projekti oz. naložbami so načrtovane izgradnja nove knjižnice v Krškem, nadomestna gradnja vrtca v Brestanici, energetska sanacija OŠ Podbočje, izgradnja krožišča Dorc, obvoznica Krško, nadaljevanje izgradnje širokopasovnih povezav, komunalna infrastruktura Jelše in Veliki Podlog, komunalna infrastruktura PC Drnovo – zahod, agromelioracije na komasacijskem območju Gorica in Pijavško polje, gradnja poslovnega objekta na CKŽ 19 v starem mestnem jedru Krškega.

Svetniki tudi o cestah in cestnem prometu

Občinski svet je med drugim sprejel tudi predlog odloka o ureditvi cestnega prometa v občini Krško, ki bo v prihodnje podlaga za ureditev mirujočega prometa, omejitve prometa, hkrati pa odlok omogoča nadzor nad ureditvijo prometa. S sprejetjem odloka bo vsaka nova odločitev o spremembi prometa v naseljih urejena z elaboratom, ki ga bo moral potrditi tudi občinski svet. Sprejeli pa so tudi načrt razvoja in vzdrževanja občinskih cest za obdobje štirih let.

Potrdili Letni program športa za 2017

Svetniki so potrdili tudi letni program športa za naslednje leto. Letni program športa v lokalni skupnosti določa programe športa, ki se sofinancirajo iz javnih sredstev, obseg in vrsto dejavnosti, potrebnih za njegovo uresničevanje in obseg sredstev, ki se zagotovijo v proračunu lokalna skupnosti. Sprejeti program za leto 2017 predvideva sofinanciranje naslednjih programov: za interesno športno vzgojo, za športno vzgojo, usmerjeno v kakovostni in vrhunski šport, za športno vzgojo otrok in mladine s posebnimi potrebami, za športno rekreacijo, za kakovostni šport, za vrhunski šport, za šport invalidov, za razvojne in strokovne naloge v športu, za delovanje športnih zvez, za sofinanciranje najemnin za uporabo športnih objektov, za investicije na področju športa ter za občinske panožne športne šole.

Župan občine Krško mag. Miran Stanko