stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Turnir First lego league na novomeški gimnaziji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.12.2016 07:56

Gimnazija Novo mesto bo jutri gostila turnir FLL, na katerem se bo 17 ekip učencev in dijakov z različnih šol jugovzhodne Slovenije pomerilo na regijskem tekmovanju.

FLL – First Lego League je mednarodni multidisciplinarni program raziskovanja, oblikovan za od 9 do 16 let stare otroke in najstnike. Spodbuja radovednost, sodelovalno učenje in skupinsko delo. Projekt FLL želi mladim pokazati, da so matematika, fizika, računalništvo in tehnika nadvse zanimiva področja, ki ponujajo obilo možnosti za ustvarjalno izražanje.

Na tekmovanju ekipe FLL sestavljajo in programirajo robota, ki rešuje zanimive naloge, otroci pa se povežejo s strokovnjaki iz lokalnega okolja, pripravijo predstavitve svojega dela in vse to pokažejo na tekmovanju, ki ga sestavlja tekmovanje iz robotike in predstavitev projekta.

Strokovna komisija bo tekmovalne ekipe ocenjevala na 4 področjih, in sicer: priprava in tekmovanje robotov, povezanost ekipe in upoštevanje vrednot FLL, upoštevanje letošnje vsebine »Živalski zavezniki« in izdelava idejnih rešitev, ocenila pa bo tudi tehnični intervju z ekipo, na katerem se predstavi strategije pri reševanju robotskih nalog, je povedala Natalija Petakovič, profesorica na novomeški gimnaziji.

Tekmovanje bo na Gimnaziji Novo mesto potekalo v sodelovanju z Zavodom Super Glavce, ki je izvajalec programa in tekmovanj v Sloveniji.

prof. Natalija Petakovič z novomeške Gimnazije o tekmovanju FLL