nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

AVDIO: V Črnomlju novi poslovni coni

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
22.08.2016 06:43

Občina Črnomelj se je na razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko poslovno infrastrukturo med letoma 2016 in 2017 ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prijavila s projektoma urejanja poslovne cone Majer in tehnološko razvojno-industrijskega središča TRIS-Kanižarica. Za oba skupaj potrebuje približno milijon evrov.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je povedala, da naj bi občinski delež dosegel dobro petino naložb. Če občina na razpisu ne bo uspešna, se bodo omenjenih naložb postopno in bolj zložno lotili sami, od obeh pa si obetajo več razvoja in novih delovnih mest.

Nadaljevala je, da je v poslovni coni Majer, kjer so z ministrstvom za obrambo rešili vsa lastniška vprašanja, potrebno prenoviti dotrajano infrastrukturo - predvsem cestne povezave in javno razsvetljavo - ter urediti pločnike. Sicer pa gre na njenem območju, tako rekoč v črnomaljskem mestnem jedru, za kombinacijo storitvenih, poslovnih in drugih dejavnosti ter proizvodnje.

Z omenjeno ureditvijo bi, ker širitev cone Majer ni več možna, okrepili njen razvoj in prišli do novih nekaj več kot 20 delovnih mest. Sicer pa tam in vzporedno z navedenima naložbama že zdaj urejajo vodovod in kanalizacijo s priključkom na čistilno napravo Majer, občina pa za tamkajšnje območje pripravlja nove podrobnejše prostorske dokumente.

Glede poslovne cone Kanižarica je dejala, da so na območju nekdanje rudnika rjavega premoga Kanižarica lani in letos odkupili večji del v celoti še nedograjene infrastrukture. Za postavitev obratov v Kanižarici se namreč zanimajo nova podjetja, urediti pa morajo predvsem cestne povezave in nekaj druge manjkajoče infrastrukture, je še pojasnila Čemas Stjepanovičeva.

Po podatkih črnomaljske občine poslovno-storitvena cona Majer pokriva nekaj manj kot 14 hektarjev, tehnološko razvojno-industrijsko središče TRIS-Kanižarica pa 106 hektarjev.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič o urejanju poslovnih con