volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Dolenjske Toplice

AVDIO: V Dolenjskih Toplicah poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma za Srednjo Evropo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2016 14:08

V Hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah od četrtka do sobote poteka 8. poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma za Srednjo Evropo SPA-CE. Na tej gostijo ključne slovenske, hrvaške in madžarske ponudnike tovrstnih storitev, goste ter 25 turističnih agentov iz 14 držav. Letošnja novost je obisk 30 nemških zdravnikov z različnih področij.

Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer je na današnji novinarski konferenci povedal, da omenjeno borzo skupaj s Slovensko turistično organizacijo in marketinško agencijo Go.Mice prirejajo izmenično v eni od navedenih držav. Njen glavni namen pa je, da na tej zagotovijo prisotnost izbranih turističnih agentov z zdraviliško ponudbo.

Sicer pa se na borzi, katere mednarodni ugled raste, dogovarjajo o konkretnih poslih in sklepajo nekatere pogodbe glede zdraviliške ponudbe prihodnjega leta. Omenil je tudi prihod gostov iz Dubaja in Izraela, poleg poslovnih sestankov pa je več kot 40 gostov deležno tudi lokalnega zdraviliškega gostoljubja.

Zanje so letos pripravili tudi ustvarjalne t. i. "team-bonding" delavnice in interaktivne izkušnje na področjih zdravja in zdrave prehrane, ponudbe wellness in medicinskih storitev ter zdravega življenja. Novost je še medicinski forum, na katerem bo na temo preventivnih programov razpravljala tudi omenjena skupina nemških zdravnikov specialistov.

Altabauer je navedel, da slovenska zdravilišča v povprečju ustvarijo tretjino prenočitev v državi, kar zgolj med 14 članicami omenjene skupnosti na letni ravni pomeni več kot 2,6 milijona prenočitev,. Če prištejejo prenočitve v zdraviliških občinah, pa se teh letno nabere približno tri milijone.

Dodal je, da v omenjeni zdraviliški panogi letos beležijo rast. Tako so v prvih devetih mesecih letos zabeležili šest odstotkov več tujih prenočitev in približno dva odstotka več domačih.

Po omenjenih storitvah raste predvsem povpraševanje nemških in italijanskih gostov, hkrati pa se je letos ustavilo padanje povpraševanja na ruskem trgu. Sicer pa so pri prihodu ruskih gostov julija in avgusta letos zabeležili prvo rast, je še dejal Altbauer.

Novinarske konference se je udeležil tudi direktor gostiteljskih Term Krka Jože Berus, ki je predstavil predvsem lokalno zdraviliško ponudbo in pristavil, da se od podobnih ponudnikov razlikujejo po prepletu medicinskih in wellness storitev.

Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer o borzi


Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer o nemških zdravnikih