nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Šentjernej

AVDIO: V občini Šentjernej ni videti konca zapletom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2017 13:52

Občinski svet Občine Šentjernej bi moral imeti včeraj svojo 3. izredno sejo, ki je bila sklicana na zahtevo petih občinskih svetnikov Alberta Pavliča, Viktorije Rangus, Vesne Bregar, Igorja Kalina in Karmen Pavlič. A je bila zaradi nesklepčnosti odpovedana.

Župan občine Šentjernej Radko Luzar je naštel svetnike in svetnice, ki so opravičili svoj izostanek - teh  je bilo devet. Po prvem preverjanju prisotnosti so bile v sejni sobi le tri svetnice. 53. člen občinskega poslovnika določa, da lahko občinski svet veljavno odloča, če je na seji navzoča večina članov Občinskega sveta, kar v primeru Šentjerneja pomeni najmanj 10 svetnikov, zato je župan po 15 minutah vnovič preveril prisotnost.

Ob drugem preverjanju je bilo na seji le pet svetnikov - Viktorija Rangus, Vida Judež, Darka Brajdič, Igor Kalin in Vesna Bregar -  tako, da je bila 3. izredna seja v skladu s poslovnikom zaradi nesklepčnosti odpovedana.

Jutri bo imel Občinski svet Občine Šentjernej nadaljevanje 17. redne seje, na kateri bodo med drugim obravnavali dopolnjen predlog proračuna občine za letos, svetniki pa se bodo seznanili tudi z aktivnostmi na projektih izgradnje Vrtca Šentjernej 1 in 2.  

V zvezi s sinočnjo izredno sejo je svetnica Viktorija Rangus dejala, da je bila nesklepčna zaradi ure sklica in dejala, da po njenem mnenju tudi na jutrišnji seji predlog proračuna za letos, ne bo potrjen, saj ni napisan v skladu z zakonodajo.

Svetnica Viktorija Rangus o izredni seji in o napovedi glede predloga proračuna