stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Mirna Peč

AVDIO: Za mirnopeške ceste letos vsaj poldrugi milijon evrov

Piše: STA

Čas objave:
10.07.2020 13:54

Občina Mirna Peč je z grosupeljskimi Komunalnimi gradnjami podpisala pogodbo za rekonstrukcijo 700-metrske krajevne vpadnice Ivanja vas-Mirna Peč iz smeri Dobrniča, s prenovo katere želi okrepiti varnost šolarjev in drugih pešcev. Mirnopeška občina je prenovi cest letos posvetila več pozornosti in bo zanje namenila vsaj 1,5 milijona evrov.

Mirnopeški župan Andrej Kastelic je po podpisu nekaj manj kot 330.000 evrov vredne pogodbe povedal, da se je ta dolenjska občina po vlaganjih v šolsko in kulturno-turistično infrastrukturo v zadnjih letih letos bolj posvetila občinskim cestam.

Prenovi vpadnice bo po njegovih besedah letos sledila nova preplastitev cestišča krajevnega središča z asfaltom. Pripravljajo se na projekt prenove ceste proti Goriški vasi, razširili bodo prometno dokaj obremenjeno cesto, ki vodi v Prečno pri Novem mestu.

Med pripravami na gradnjo južnega kraka ceste tretje razvojne osi pa načrtujejo prenovo glavne mirnopeške prometnice proti Novemu mestu, ki jo novomeška občina in direkcija za infrastrukturo na odseku ob novomeškem romskem naselju Žabjak-Brezje že prenavljata.

Cesto nameravajo sicer prenoviti do meje med navedenima občinama. Projektno dokumentacijo naj bi končali do konca tega meseca, je še napovedal Kastelic.

Po podatkih mirnopeške občine bo naložba v prenovo vpadnice Ivanja vas-Mirna Peč skupaj z davkom stala nekaj manj kot bo 330.000 evrov. Od tega zneska bo občina po zakonu o financiranju občin dobila od države približno 290.000 evrov v dveh polovicah, letos in prihodnje leto, preostalih približno 40.000 evrov pa bo pokrila sama.

Naložbo bodo sicer razdelili na dva dela. Prvega danes podpisana pogodba predvideva med 20. julijem in koncem septembra, drugi del naložbe nameravajo končati prihodnje leto.

Ta bo obsegala rekonstrukcijo 730-metrskega cestišča, izgradnjo 600-metrskega pločnika, prenovo pripadajočega vodovodnega omrežja, ureditev javne razsvetljave in pripravo kanalov ter jaškov za kasnejšo položitev elektro-kabelske napeljave, so še navedli na mirnopeški občini.

Mirnopeški župan Andrej Kastelic o prenovi mirnopeških cest


Mirnopeški župan Andrej Kastelic o prenovi vpadnice Ivanja vas - Mirna Peč