zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Ribnica

AVDIO&FOTO: V Ribnici srednjeveški pridih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.08.2016 20:51

Kulturno umetniško društvo Viteški red Viridi Hedera iz Ribnice je za zidovi tamkajšnjega gradu pripravil tretji Srednjeveški dan.

Več kot 160 nastopajočih v pisanih kostumih iz slovenskih krajev, kjer srednjeveška tradicija ne ugasne ter gostje iz Koprivnice in Reke (Hrvaška) so skozi odrske nastope (igre, plesi,glasba, borilne in tekmovalne veščine) uprizorili vsakdanji utrip srednjeveških časov.

"Omislili smo si graščakovo omizje z najbolj pomembni možmi od 11. stoletja, z Ortneburžani, prvimi lastniki ribniškega gradu in drugimi, ki so bili lastniki slovenskih gradov . Seveda smo mednje posadili tudi možje, lokalne veljake, iz 21. stoletja," je dejala Lidija Tomše, gonilna moč Viteškega reda Viridi Hedere, ki je skupaj z občino v deželo suhe robe pred tremi leti prvič priklicalo srednjeveški pridih.
Grajski prostor so zapolnili tudi tržničarji s svojimi izdelki, rokodelci, trgovci. Sicer so se vsi udeleženci v slavnostnemu krogu sprehodili iz gradu čez nabrežje Bistrice do odra, kjer jih je pričakal ribniški župan Jože Levstek, tokrat v vlogi grajskega gospoda.

Lidija Tomše o nastopajočih