Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Novice Mokronog/Trebelno

AVDIO&FOTO: Zaradi nenačrtovanih, a nujnih del otvoritev prihodnji mesec

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
13.09.2018 09:43

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešel na 21. redni seji v tem mandatu. V ospredju so bili proračunski dokumenti – polletna realizacija, rebalans letošnjega in sprememba proračuna za prihodnje leto.

Gradnja na Trebelnem, foto A Maver.JPG
Gradnja na Trebelnem
A.M.

Od načrtovanih štirih milijonov evrov prihodkov so jih realizirali 1,7 milijona evrov (42,1 odstotka veljavnega proračuna), od načrtovanih dobrih 5 milijonov evrov odhodkov pa so jih realizirali 2,1 milijona (14,8 odstotka veljavnega proračuna).

Nenacrtovana in nujna dela med gradnjo na Trebelnem 2, foto A Maver.jpg
Nujna dela med gradnjo na Trebelnem
A.M.

»Polletna realizacija proračuna je primerljiva s preteklimi leti, kar kaže, da smelo načrtujemo in uspešno uresničujemo zastavljene cilje. Največji finančni zalogaj v letošnjem letu je gradnja na Trebelnem. Zaradi nenačrtovanih in nujnih del, s katerimi smo poskrbeli za varnost in zdravje otrok in zaposlenih, je bil rok za dokončanje investicije podaljšan do prvega oktobra. Prav zato pa del za to namenjenih finančnih sredstev s spremembo proračuna prerazporejamo v leto 2019,« pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj. ( pripeta tonska izjava M. Pekolj)

Nenacrtovana in nujna dela med gradnjo na Trebelnem, foto A Maver.jpg
Nenačrtovana in nujna dela med gradnjo na Trebelnem
A.M.

Drugi rebalans letošnjega proračuna povečuje prihodke za 1,4 odstotka na 4,2 milijona evrov, odhodke pa za 3,1 odstotka na skoraj 5,4 milijona evrov. Največja naložba je gradnja Športnega centra Trebelno in dozidava šole, dodatno pa so v proračun uvrstili še gradnjo prizidka k vrtcu na Trebelnem in naložbo v Zdravstvenem domu Trebnje oziroma Zdravstveni postaji Mokronog. Prav zaradi teh projektov se spreminja tudi proračun za prihodnje leto, ki od včeraj predvideva za 0,3 odstotka več prihodkov (3,6 milijona evrov) in za 7,3 odstotka več odhodkov (3,8 milijona evrov).

Ostali sklepi:
V Mokronogu je tamkajšnji občinski svet včeraj potrdil še spremembo pravilnika o sofinanciranju kulturnih dejavnosti in letnega programa športa v občini, sprejel je še odlok o taksi za obravnavo pobud za spremembo namenske rabe prostora in nadomestilu za lokacijsko preveritev. Občinski svet je sprejel tudi sklep o financiranju političnih strank v občini ter določil pravila o izrabi časopisnega prostora v glasilu Odsev za predstavitev kandidatov in njihovih programov na letošnjih lokalnih volitvah, odločal pa je tudi o oblikovanju oddelkov z uporabo fleksibilnega normativa v vrtcu Mokronožci v šolskem letu, ki se je pravkar začelo.

Izjava Mojce Pekolj

Mojca Pekolj o razlogih za prerazporejanje sredstev v leto 2019