nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Mokronog-Trebelno

AVDIO&FOTO: Sprejeli občinski podrobni prostorski načrt za Poslovno cono Puščava

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
26.10.2018 14:36

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na zadnji, 22. redni seji, med drugim sprejel občinski podrobni prostorski načrt za prvo fazo Poslovne cone Puščava.

PC Puscava, 1 faza, Obmocje urejanja, orto foto posnetek.jpg
Območje urejanja - PC Puščava, 1. faza
Občina Mokronog-Trebelno

Območje, ki ga ureja OPPN, je namenjeno gradnji objektov in ureditvi površin za različne gospodarske dejavnosti s pripadajočimi parkirnimi, manipulativnimi in zeelenimi površinami ter navezavami na gospodarsko javno infrastrukturo. 1,9 ha veliko območje leži na severovzhodni strani naselja Puščava, med regionalno cesto, stanovanjskimi hišami, preostalim delom območja proizvodnih dejavnosti ter kmetijskim in vodnim zemljiščem.

PC Puscava, 1 faza, Obmocje urejanja, ureditvena situacija.jpg
PC Puščava, 1.faza
Občina Mokronog-Trebelno

»Sprejetje tega prostorskega akta je zelo pomembno za vse, ki želijo svoje cilje na področju gospodarstva uresničevati v naši občini. Že v preteklosti smo pokazali, da imamo posluh za investicijske načrte naših podjetij, s tem dokumentom pa smo dobili podlago, da bomo prvo fazo izgradnje potrebne infrastrukture na Puščavi začeli že v prvi polovici prihodnjega leta. Znani investitor bo tako lahko začel graditi, upamo tudi na nova delovna mesta,« je povedal župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. (- pripeta tonska izjava A. Maver)

PC Puscava, 1 faza, Obmocje urejanja 2, foto Obcina Mokrongo-Trebelno.jpg
Območje urejanja
Občina Mokronog-Trebelno

Ostali sklepi:
Občinski svet je včeraj potrdil med drugim predlog pogodbe o predčasnem prenehanju stavbne pravice z družbo Hiše prihodnosti, inženiring in gradnja in je pooblastil župana za podpis dogovora. Aprila letos je namreč občina s strani MARLES Hiše prihodnosti prejela ponudbo za predčasni odkup stavbne pravice, katerega pogoj je realizacija sklenitve pogodbe do konca leta 2018. V tem času so bile preučene številne različice, iz katerih izhaja najugodnejša varianta – občina bo z 12 mesečnimi obroki odplačala 261.000 evrov in postala lastnica štirioddelčnega vrtca v Mokronogu in pripadajočega zunanjega igrišča.
Občinski svet se je strinjal, da se pri enem oddelku vrtca na Trebelnem uporabi fleksibilni normativ, določili pa so tudi nove cene programov v Vrtcu Mokronožci, ki veljajo od 1. oktobra letos – za prvo starostno obdobje 487,21 evra, za kombinirani oddelek 397,10 evra, za homogeni oddelek drugega starostnega obdboja 376,87 evra in za drugo starostno skupino 349,96 evra na otroka mesečno.

Anton Maver o sprejetem OPPN za PC Puscava 1 faza

Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver