Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: Dodatni prostori za vrtec pri Osnovni šoli Globoko

Piše: Občina Brežice, L.K.

Čas objave:
23.05.2019 10:38

V dvorani Krajevne skupnosti Globoko so včeraj slovesno predali namenu dodatne prostore vrtca pri Osnovni šoli Globoko. Prostore nekdanje Pošte je Občina Brežice 2018 odkupila in letos izvedla potrebna dela za vzpostavitev nove igralnice. Za investicijo je občina namenila 43.856 evrov, v novi igralnico pa so se vselili najmlajši otroci iz vrtca, skupina Gumbki.

Iz predstave Ma─Źek Muri 1.jpg
Iz predstave Maček Muri
Foto: Občina Brežice

Vzgojiteljice so skupaj z otroki pripravile program ob predaji novih prostorov vrtca v namen. Otroci iz vseh štirih oddelkov vrtca (Gumbki, Balončki, Sončki in Zvezdice) so se predstavili z glasbenimi in plesnimi točkami iz predstave Maček Muri. In ker iz majhnega raste veliko, je dejala povezovalka programa Katarina Slakonja, so se najmlajšim na odru pridružili tudi članice in člani šolskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Maje Sakelšek.

Predaja v namen.jpg
Predaja dodatnih prostorov za potrebe vrtca
Foto: Občina Brežice

Ob pridobitvi je ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec čestitala vsem in se zahvalila Občini Brežice za posluh pri reševanju prostorske stiske. Dejala je, da se je oddelek vrtca z najmlajšimi otroki pridružil oddelku starejših otrok, ki že domujejo v prostorih doma krajanov, dva oddelka vrtca pa delujeta pod šolsko streho. Ravnateljica je prepričana, da novi prostori omogočajo spodbudno okolje za predšolsko vzgojo, kjer otroci pridobivajo pomembna vse življenjska znanja.

Ogled novih prostorov.jpg
Ogled novih prostorov
Foto: Občina Brežice

Župan občine Brežice Ivan Molan je povedal, da je investicija v dodatni prostor vrtca izjemno pomembna za področje predšolske vzgoje v kraju. Ne glede na, da je v prihodnosti načrtovana gradnja nove šole in vrtca, je potrebno otrokom in zaposlenim v vmesnem času zagotoviti normalne pogoje za delo in igro. S tem občina sledi strategiji na področju vzgoje in izobraževanja, da omogoči vpis v vrtce za vse otroke, katerih starši si tega želijo.

Župan Ivan Molan o dodatnih prostorih za vrtec