otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. septembra

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

AdobeStock_130683533 Odkrito.si

Katero bolezen razkriva vonj tvoje kože?

KSENIJA SEŠEL Njena.si

Kmetija: Ksenija v resnici prestaja hude bolečine

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: Dodatni prostori za vrtec pri Osnovni šoli Globoko

Piše: Občina Brežice, L.K.

Čas objave:
23.05.2019 10:38

V dvorani Krajevne skupnosti Globoko so včeraj slovesno predali namenu dodatne prostore vrtca pri Osnovni šoli Globoko. Prostore nekdanje Pošte je Občina Brežice 2018 odkupila in letos izvedla potrebna dela za vzpostavitev nove igralnice. Za investicijo je občina namenila 43.856 evrov, v novi igralnico pa so se vselili najmlajši otroci iz vrtca, skupina Gumbki.

Iz predstave Ma─Źek Muri 1.jpg
Iz predstave Maček Muri
Foto: Občina Brežice

Vzgojiteljice so skupaj z otroki pripravile program ob predaji novih prostorov vrtca v namen. Otroci iz vseh štirih oddelkov vrtca (Gumbki, Balončki, Sončki in Zvezdice) so se predstavili z glasbenimi in plesnimi točkami iz predstave Maček Muri. In ker iz majhnega raste veliko, je dejala povezovalka programa Katarina Slakonja, so se najmlajšim na odru pridružili tudi članice in člani šolskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Maje Sakelšek.

Predaja v namen.jpg
Predaja dodatnih prostorov za potrebe vrtca
Foto: Občina Brežice

Ob pridobitvi je ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec čestitala vsem in se zahvalila Občini Brežice za posluh pri reševanju prostorske stiske. Dejala je, da se je oddelek vrtca z najmlajšimi otroki pridružil oddelku starejših otrok, ki že domujejo v prostorih doma krajanov, dva oddelka vrtca pa delujeta pod šolsko streho. Ravnateljica je prepričana, da novi prostori omogočajo spodbudno okolje za predšolsko vzgojo, kjer otroci pridobivajo pomembna vse življenjska znanja.

Ogled novih prostorov.jpg
Ogled novih prostorov
Foto: Občina Brežice

Župan občine Brežice Ivan Molan je povedal, da je investicija v dodatni prostor vrtca izjemno pomembna za področje predšolske vzgoje v kraju. Ne glede na, da je v prihodnosti načrtovana gradnja nove šole in vrtca, je potrebno otrokom in zaposlenim v vmesnem času zagotoviti normalne pogoje za delo in igro. S tem občina sledi strategiji na področju vzgoje in izobraževanja, da omogoči vpis v vrtce za vse otroke, katerih starši si tega želijo.

Župan Ivan Molan o dodatnih prostorih za vrtec