franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebelno

AVDIO&FOTO: Podružnična šola Trebelno v novi podobi in z novo telovadnico

Piše: P.K.L.

Čas objave:
06.10.2018 10:31

Minulo šolsko leto je na Trebelnem minevalo ob ropotanju strojev, v soboto pa so otroci, olimpionik Miro Cerar in župan Anton Maver s strelom na gol simbolno predali namenu prenovljeno podružnično šolo in novi športni center.

otvoritev 2.JPG
Slovesna prireditev ob odprtju
Joži Sinur

Naložba je stala nekaj manj kot dva milijona evrov, 340 tisočakov je občina pridobila na razpisu Eko sklada, saj je telovadnica nizkoenergijski objekt, ki ustreza vsem strogim standardom. Športni center Trebelno tako šoli kot tudi lokalnemu okolju omogoča ustrezne razmere za športno vadbo, rekreacijo in organizacijo kulturnih prireditev.

otvoritev 1.JPG
Podružnična šola Trebelno v novi preobleki in z novo telovadnico
Joži Sinur

»Na Trebelno se je vrnilo veselje. Ne samo danes, tudi vse naslednje dni in leta nas bo spremljalo to veselje. Dolga leta smo pričakovali ta trenutek. Z veliko dobre volje in moralno podporo domačinov nam je to uspelo. Jaz pravim, da je Trebelno s tem dobil tisto, kar je dolgo časa potreboval. Ne samo za učence in učitelje, ampak tudi za krajane, je to velika pridobitev,« ganjenosti ob slovesnem trenutku ni skrival župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. (- spodaj pripeta tonska izjava A. Maver)

»Z gradnjo telovadnice na Trebelnem se uresničujejo dolgoletna prizadevanja mnogih generacij. Z dograditvijo novih učilnic, knjižnice, jedilnice in urejenih zunanjih športnih površin pa učenci pridobivajo ustreznejše pogoje za vsakdanje delo,« dodaja ravnateljica Osnove šole Mokronog Zvonka Kostrevc. (- spodaj pripeta tonska izjava Z. Kostrevc)

otvoritev.JPG
Naložba je stala nekaj manj kot dva milijona evrov
Joži Sinur

Podružnična šola Trebelno je bila leta 1971 zgrajena kot trioddelčna šola. Takrat se je v slovenskih šolah izvajal program osemletne osnovne šole, z uvajanjem devetletke in s posodabljanjem pouka je bila izražena potreba po šoli, ki bo sledila sodobnim trendom izobraževanja. Šola je bila leta 2000 delno adaptirana, leta 2015 pa energetsko sanirana.

mažorete.JPG
Na otvoritvi so nastopile mažorete
Joži Sinur

Do začetka letošnjega šolskega leta so učenci telovadili na hodniku ali v učilnicah, če je bilo vreme lepo, pa so šli na travnik ali v gozd. Kljub temu pa so uspešno izvajali začrtane programe. Učenci in učitelji podružnične šole so tako v preteklem šolskem letu na oder postavili glasbeno-plesno pravljico Pika Nogavička, s katero so pod naslovom Razigrano v svet učenja navdušili tudi na včerajšnji slovesni prireditvi, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik. V kulturnem programu so sodelovali še Mažoretno društvo Šentjanž, F&B Acrobatics in Harmonikaši Vinogradniško-turističnega društva Trebelno. Občinski pihalni orkester Trebnje in Trebanjske mažorete so obiskovalce pospremili v telovadnico in jih sprejeli po izhodu, na ploščadi pred šolo so zaigrali tudi Ljudski pevci s Trebelnega.

nastop otrok.JPG
Glasbeno-plesna pravljica Pika Nogavička
Joži Sinur

Zbrane so nagovorili ravnateljica Zvonka Kostrevc, župan Anton Maver, preko video nagovora je za pridobitev čestital Lojze Peterle, slavnostni govornik pa je bil olimpionik Miro Cerar, ki je čestital za trud in izjemno pridobitev ter poudaril, da se vse prevečkrat pozablja, da se vrhunski športniki najprej kalijo v šolskih in domačih športnih društvih in tudi v telovadnicah, kot je nova na Trebelnem.

nastop otrok 2.JPG
Brez plesa ni šlo - šolarke v akciji
Joži Sinur

V znak dobrega sodelovanja med gradnjo sta direktor Marles hiše Maribor Bogdan Božac in predsednik uprave CGP Martin Gosenca županu Antonu Mavra predala AED, ki so si ga na Trebelnem želeli že nekaj časa; župan je novo pridobitev za učinkovitejše in hitrejše ukrepanje ob nenadnem srčnem zastoju že na prireditvi predal predsednici Prostovoljnega gasilskega društva Trebelno Petri Nahtigal.

zupan in gostje.JPG
Direktor Marles hiše Maribor Bogdan Božac in predsednik uprave CGP Martin Gosenca ter župan Anton Maver
Joži Sinur

Zvonka Kostrevc

o pomenu nalozbe za učence


Anton Maver

po odprtju podruznicne sole in sportnega centra