32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

Novice Novo mesto

Avgusta celovita prenova Andrijaničeve ceste

Piše: MO NM

Čas objave:
19.07.2019 10:55

Med 3. in 16. avgustom, v obdobju kolektivnih dopustov bo potekala celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do nadvoza pred krožiščem.

Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 760.000 evrov, izvajalec pa novomeški CGP. Dela za celovito prenovo cestnega odseka, sicer prometno močno obremenjene vpadnice, je naročilo ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcija RS za infrastrukturo. Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev ceste, odsek bo v času del zaprt, obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oziroma po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka.

Andrijaničevo cesto, eno od mestnih glavnih vpadnic na obrobju Novega mesta, so leta 2003 poimenovali po novomeškem farmacevtu in gospodarstveniku Borisu Andrijaniču, ustanovitelju bližnjega farmacevtskega podjetja Krka.  V krožišču na Andrijaničevi cesti so na pobudo Krke in z njeno pomočjo leta 2008 postavili kamnito skulpturo orjaške tablete, ki so jo po antičnem nazivu za reko Krko poimenovali Korkoras. Zdravila v obliki tablet sicer sodijo med Krkine glavne izdelke, med Novomeščani pa se je za omenjeno krožišče uveljavil naziv tabletka.