nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

FOTO: Bakla obiskala tudi Šentjernej

Piše: R.K.

Čas objave:
02.06.2021 16:33

Olimpijska bakla v teh dneh potuje po naših krajih, danes so jo športniki ponesli tudi po Šentjerneju.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je v sodelovanju s partnerji pripravil projekt Slovenska bakla, v okviru katerega športniki od 3. maja do začetka julijskih poletnih olimpijskih iger v Tokiu v spodbudo slovenskim športnikom nosijo baklo po 212. slovenskih občinah.

Slovenska bakla je v sredo, 2. junija 2021 obiskala tudi občino Šentjernej. Občina Šentjernej je bila 71. občina po vrsti, ki jo je obiskala bakla. Tekači so baklo ponesli od krožišča, mimo Kulturnega centra Primoža Trubarja, kjer so tudi naredili postanek za fotografiranje, skozi križišče in po Prvomajski cesti na atletski stadion pri osnovni šoli, kjer je potekalo osrednje dogajanje. Pred tekači je, z zastavo Olimpijskega komiteja Slovenije, jezdil Tomaž Hosta iz Sel pri Šentjerneju, za njim pa prijavljeni tekači Atletskega kluba Šentjernej, člani Namizno teniškega kluba Šentjernej, Modri tekači Šentjernej ter Športnega društva Kozorog.

Na atletski stadion, kjer je čakalo veliko učencev Osnovne šole Šentjernej in malčkov z Vrtca Čebelica, je slovensko baklo v spremstvu tekačev prinesel nekdanji olimpijec, Jože Vrtačič, član AK Šentjernej, ki je na olimpijskih igrah sodeloval leta 2020 v Sydneyu. Številne zbrane je nagovoril župan Občine Šentjernej Jože Simončič, ki je poudaril pomen prireditve za promocijo športa, navzoče je nagovoril tudi Jože Vrtačič ter starosta šentjernejskega športa, častni občan občine, Janez Kuhelj, ki je na kratko opisal zgodovino razvoja športa v občini.

Župan Jože Simončič je skupaj s častnim občanom Janezom Kuhljem ter malčki iz Vrtca Čebelica kot prvi ponesel baklo na 300 metrski stezi atletskega stadiona. Sledili so člani Društva upokojencev Šentjernej. Član Slavko Frančič je med drugim zaigral na harmoniko in poskrbel za živahno vzdušje. Baklo so predali članom Namizno teniškega kluba Šentjernej, članoma Športnega društva Kozorog, Modrim tekačem Šentjernej, članu AD Štajerska tekaču Mitji Krevsu ter ostalim, ki so želeli odteči častni krog z baklo. Nato so z baklo in zastavami tekli še učenci Osnovne šole Šentjernej, kjer je najmlajše učence prvega razreda pospremil tudi ravnatelj Aljoša Šip. Navdušenje je bilo nepopisno, učenci so tekli zelo hitro in so z velikim veseljem sodelovali. Dogodka se je udeležila tudi judoistka Urška Žolnir. Ob zaključku dogodka so zadnji krog odtekli še člani AK Šentjernej. Vsi udeleženci so se lahko z baklo tudi fotografirali. 

Občina Šentjernej in Olimpijski komite Slovenije se zahvaljuje vsem, ki ste pri tem projektu sodelovali. Šentjernej je kraj, kjer biva zdrav duh v zdravem telesu. Šentjernejski športniki, športna društva, učenci se pridružujejo prepričanju, da lahko prav slovenski šport po zahtevnem obdobju epidemije, s katerim se prav vsi soočamo v tem letu, pred olimpijskimi igrami v Tokiu znova združi in poveže vse Slovenke in Slovence. Tako smo tudi pokazali, da smo v letu 2021 povezani, optimistični in skupaj podpiramo slovenski šport, ki nam prinaša ogromno pozitivnega. Naša aktivna vloga pri projektu Slovenska bakla je tako skupaj z olimpijski igrami Tokio 2020 pomembno zaznamovala olimpijsko leto.