IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Semič

Bela krajina se je vključila v zeleno shemo slovenskega turizma

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.06.2016 16:26

Bela krajina se je vključila v zeleno shemo slovenskega turizma. Pridružila se je 12 destinacijam v SLoveniji, ki že sodelujejo na drugem pozivu Slovenske turistične organizacije za pospeševanje in presojo trajnostnega poslovanja v turizmu.

Slovenska turistična organizacija je v okviru projekta Zelena shema slovenskega turizma izdala že drugi poziv za destinacije za pridobitev znaka Slovenia Green Destination. Po zeleni shemi je bilo doslej ocenjenih že deset slovenskih destinacij, v Beli krajini pa so oblikovali 9 člansko zeleno ekipo. Sledila bo analiza obstoječega stanja in nato sprejetje ukrepov za dosego želenih ciljev.

Direktor RIC Bela krajina Peter Črnič je povedal, da gre za projekt Slovenske turistične organizacije "Zelena shema Slovenije". Namen je, da se čim več občin, regij ali turističnih destinacij vključi v trajnostni razvoj turistične destinacije. Bela krajina sama sloni na zelenem turizmu - gre za trajnostno destinacijo in prav to je najpomembnejše za razvoj tovrstnega turizma.

Belokranjske občine v projektu pričakuejejo večjo turistično prepoznavnost, meni  župan občine Metlika, Darko Zevnik, predvsem na področju trajnostnega turizma oz.  turizma, ki živi z naravo. Kot je povedal, v občini izvajajo že nekaj projektov, ki so usmerjeni v malce drugačen turizem. Omenil je primera, ki se razvijata v Primostku in na Krasincu, kar naj bi postalo del ponudbe tovrstnega turizma.

Na novinarski konferenci so belokranjski župan in županji predstavili  postopek pridobitve certifikata oziroma znaka kakovosti, pridobitve, ki jih bo prinesel certifikat in načine, kako nameravajo ta certifikat uporabili. Ob koncu so županji in župan podpisali listino »Zelena politika slovenskega turizma«.





Izjava Peter Črnič


Župan občine Metlika, Darko Zevnik.