pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Adlešiči

Belokranjski mojstri domače obrti z obilico dela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2016 05:17

Javni zavod Krajinski park Kolpa med drugimi svojimi aktivnostmi združuje tudi rokodelce in mojstre domače in umetnostne obrti.

Druženja in strokovno delo se izvajajo skozi redne tedenske dogodke – »prela«, ki so v zimskem času vsak torek zvečer v prostorih KP Kolpa in skozi stalno prodajno razstavo v Šokčevem dvoru v Žuničih. V Rokodelskem centru KP Kolpa so naprodaj le izdelki, ki imajo tudi certifikat DUO, ki ga podeljuje Obrtna zbornica Slovenije. Skozi vse leto pa se odvijajo različne delavnice in promocija dejavnosti in izdelkov na sejmih in prireditvah. In ob vsem tem teče tudi prodaja izdelkov.

Konec leta pa so tamkajšnji mojstri s posredovanjem JZ KP Kolpa dobili posebno veliko naročilo, saj je podjetje iz Ljubljane želelo za potrebe obdarovanja ob koncu leta unikatne pletarske izdelke posebnih dimenzij. Čeprav se mojstri velikokrat pridušajo, da prodaja teče slabo in da teh izdelkov ni mogoče dobro prodajati, so tokrat komajda zadostili naročilu: v kratkem času so izdelali in dobavili kar 205 (več tako hitro niso zmogli) pletenih košaric in krogel za sušenje lupinarjev.


Decembrski dobri možje - Miklavž, Božiček in Dedek Mraz bodo letos uporabili Belokranjsko "embalažo". Če ste bili pridni, vam v njej mogoče kateri od dobrih mož prinese darilo.  Kot pravijo imajo pletenih izdelkov na pretek – celo toliko, da jih tudi prodajajo.