IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Metlika

Belokranjski župani za primernejšo rešitev glede ograje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.12.2015 13:28

Predstavniki črnomaljske in metliške občine so danes v pogovoru z državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu Boštjanom Šeficem predstavili težave, ki jim povzroča žičnata ograja.

Kot je povedala županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič, si bo Šefic ogledal območje, kjer je postavljena žičnata ograja, predvsem turistične objekte (kampe), ki so na meji s Hrvaško. "Mogoče bodo našli primernejšo rešitev, ki jo bodo v prihodnjem tednu pretresli v okviru notranjega in ostalih ministrstev ter podali rešitve," je povedala.

V naselju Vinica, kjer je tudi mednarodni mejni prehod, sta po besedah županje dva velika kampa in turistično-gostinski objekt tik ob Kolpi. Tam bodo spregovorili o problemu tudi predstavniki območnih ribiških družin. Z žico je namreč zaprt tudi potok, ki teče v Kolpo, in povzroča težave z ribami, ki se hodijo drstit v ta potok.


"Opozoriti hočemo tudi, da žičnata ograja ni postavljena tako, da bi se lahko ribe nemoteno gibale v tej vodi," je še dodala črnomaljska županja.

Postavitev žičnate ograje na območju Metlike in Črnomlja je med tamkajšnji krajani sprožila veliko nezadovoljstva. Člani civilne pobude so v petek predstavili zahtevo za presojo ustavnosti oz. zakonitosti dela zakona o nadzoru državne meje. Varuhinji človekovih pravic Vlasti Nussdorfer so tudi predlagali, naj jo vloži na ustavno sodišče.

Županja Črnomlja, Mojca Čemas Stjepanovič, o težavah, ki jih povzroča žičnata ograja